Problem z podłączniem pada od Xboxa 360 do PC

Witam. Mam problem z podłączeniem pada od xboxa 360 do komputera, to dosyć dziwne bo 1 miesiąc temu było wszystko okej, ale jak teraz chce zagrać sobie w jakąś grę to nie mogę ponieważ ten kabel który jest potrzebny do podłączenia pada wgl. mi go nie wykrywa. Nie wiem o co chodzi, sterowniki mam najnowsze - wersję 1.2, chociaż gdy kupowałem ten nadajnik była do niego przyłączona płytka ze sterownikami tylko że posiada ona wersję 1.1 więc starszą, ale również z tą wersją pad nie może się połączyć. Wie ktoś o co chodzi? Przedtem wszystko było okej. Bardzo mi zależy, proszę o szybko ODP. :wink:

Odbiornik masz oryginalny czy podrabiany? Oryginalne mają napis “Microsoft”. Spróbuj podłączyć pod inny port USB.

No właśnie nie pisze na nim nic, ale myślę że nie w tym problem, ponieważ jakieś 2,3 miesiące temu wszystko było z tym odbiornikiem okej, zresztą gdy go kupowałem dostałem go w oryginalnym opakowaniu wraz z płytką do sterowników. Jeśli chodzi o podłączanie do innych portów - to nic nie daje, próbowałem podłączać do innych i nic :( 

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ? ? ? :frowning:

Aby całkowicie wykluczyć adapter, to sprawdź go na innym komputerze. Skoro nic nie masz na nim napisane, to pewnie podróbka. W menedżerze urządzeń masz widoczny adapter?

Faktycznie to była podróbka, więc zakupiłem kolejnego wireless’a (tym razem chyba oryginalnego) bo pisze na nim Microsoft, chociaż wciąż nie mogę podłączyć pada do komputera, ale gdy chce podłączyć go do laptopa adapter łapie pada BEZ SYNCHRONIZOWANIA, a przy komputerze, gdy naciskam przycisk na adapterze i potem ten przycisk na padzie od synchronizacji to zielone na padzie od razu przestaje się ładować (kręcić) i nie można tego podłączyć.

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Trzeciego adaptera nie będę kupować, bo teraz wiem że coś jest z komputerem skoro adapter bez problemu łapie pada w laptopie.    

Skorzystaj z opcji przywracania systemu. Wybierz punkt z dnia, w którym działał adapter. Ewentualnie odinstaluj wszystkie sterowniki związane z adapterem i zainstaluj je ponownie. Sterowniki do chipsetu masz? W menedżerze urządzeń nie ma żółtych wykrzykników?

Okazało się że adapter podłączony pod USB gryzie się z klawiaturą bezprzewodową. Gdy zmieniam klawiaturę na przewodową wszystko jest okej, jednak chciałbym korzystać z tej klawiatury bezprzewodowej bo dla mnie jest wygodniejsza i lepsza. Jest jakiś sposób na to żeby korzystać z adaptera i klawiatury bezprzewodowej? Zmiana portów albo co innego?