Problem z polączeniem do bazy danych na yoyo.pl przez klient


(Yogi136) #1

Witam ponownie.

Otóż próbuje polączyć się poprzez klienta php Mysql-front do bazy danych na yoyo.pl i lipa :/...wyskakuje mi taki bląd "2005 - Unknown MySQL Server Host 'mysql2.yoyo.pl ' (11001)" Wpisuje w kliencie mysql-front wszystko dobrze:

hostname/ip: mysql2.yoyo.pl (lub moje ip serwera na yoyo.pl)

user: db25****

password: *******

port: 3306 timeouts:30 seconds

database: db25****

dane bazy:

Panel PHPMyAdmin: http://mysql2.yoyo.pl/

Adres serwera MySQL: mysql2.yoyo.pl

Port: 3306

Baza danych: db25****

Nazwa użytkownika: db25****

Hasło: Takie jakie podałeś podczas tworzenia/migracji strony

Proszę o pomoc szukam juz 3 dni gdzie lezy przyczyna tego bledu i zero jakichkolwiek rozwiazan.

Pozdro i prosze o wsparcie webmasterow :>


(Evo Ix) #2

hmm... a pytałeś się adminów z yoyo.pl??na ugu.pl miałem to samo .może zobacz na lua.pl czy tak samo jest xD


(Krzysiekaczor) #3

Wiesz co, stwórz skrypt php który spróbuje się połączyć. I wtedy będziesz pewny co jest grane. Chyba że przez ftp nie możesz się połączyć to wtedy lipa ;-(

<?php

mysql_connect("localhost","user","haslo") or

    die("błąd!");

?>

Spróbuj tego!


(Yogi136) #4

Przez ftp umiem sie normalnie polaczyc bo przezucam stronke z dysku ale mam pytanie odnosnie tego gdzie wpisac ten skrypt(dopiero zaczynam sie bawic mysql i php :slight_smile: ).


(Marek Ciarkowski) #5

yogas może hasła pomyliłeś ? :mrgreen: bo w yoyo są osobne na ftp i osobne na baze danych


(Yogi136) #6

niepomyliłem! !!


(Fenixwww) #7

Yogas w sumie nie dziwię się ,że tak się stało.

Yoyo.pl udostępnia darmowe serwery MySql więc może są jakieś przeciążenie które powodują te błędy


(Yogi136) #8

Charmed..hmmm no niebardzo sie z tym zgodze bo brubowalem na lua.pl także sie polączyć i co...? ............To samo "/cenzura/" wyskakuje.Potrzebuje polaczenie bo chce sobie system autoryzacji zrobić na stronce(niepiszcie zeby zaczynac od poznawania php-itd. to sie obejdzie :P).Chyba że znacie jakis sposób zeby to zrobic nieuzywajac klienta....moze bezposrednio na serwerze przez phpmyadmin ale jak, co , gdzie?

Znajdzie sie jakas dobra duszyczka aby pomóc rozwiązać mój dręczacy problem :smiley:

Pozdro