Dobry wieczór wszystkim.
W dniu dzisiejszym spotkał mnie dość dziwny problem z którym nie potrafię sobie poradzić.
Posiadam telewizor Samsung UE40K5502, oraz router TP-Link TL-WR940N.
Problem polega na tym, iż nie mogę połączyć telewizora z internetem. Problemu z siecią nie ma, inne urządzenia bez problemu się z nią łączą.
Posiadam nawet drugi identyczny telewizor w pokoju obok i na drugim tv nie było problemu z połączeniem.
Na pierwszym egzemplarzu jednak wyskakuje:
- “Błąd automatycznych ust. IP. ręcznie skonfiguruj IP …” - spróbowałem ręcznie wpisać wszystkie adresy - błąd się powtarzał.
- Oprócz propozycji ręcznego skonfigurowania IP wyskakuje “Upewnij się, że serwer DHCP jest wł. w ust. sieci bezprzewodowej” - skoro drugi TV łączy się z siecią to ten problem raczej nie występuje.
- Prośba o sprawdzenie poprawności hasła - sprawdzałem 3 razy - hasło jest poprawne.
Nie mam pomysłów co może być nie tak, w poniedziałek planuje zadzwonić do Samsunga ale do tego czasu może ktoś z Was, będzie miał jakiś pomysł jak połączyć ten telewizor z internetem,
Dodam tylko, że na poprzednim routerze obydwa telewizory bezproblemowo łączyły się z siecią, po zmianie routera jeden z nich ma problem.
Pozdrawiam.