Witam wszystkich. Na początku proszę o zapoznanie sie z problemem zanim pomyślicie że powtarzam wątek. Mam problem związany z komunikatorem GG.
Chodzi o to że od 2 tygodni nie chce mi się połączyć z serwerem, choć na innych komputerach numer działa normalnie. Problem znany, ale podejrzewam że przyczyną może być instalowanie internetu w komórce. Znalazłem w internecie sposób i wykonywałem czynności jednak pod koniec coś nie wyszło. Teraz GG nie chce mi się połączyć i od czasu do czasu internet szwankuje. Jestem zielony w tych sprawach. Mogę powiedzieć tyle że internet w telefonie miał działać przez USB i wymagało to pogrzebania w “moim miejscu sieciowym”. Działałem zgodnie z instrukcją i to co miałem zmienić - zmieniłem. Na ostatniej stronie coś nie wyszło.
Oto link z tą instrukcją. Sam sobie nie poradze więc może ktoś mi w tym pomoże:
Reinstalowałem je już wiele razy. Za każdym razem jest tak samo. Przez AQQ też nie chodzi ale za to w WebGG lączy się. Myslę że gdzieś wyłaczyłem możliwość połączenia GG z internetem. WIe może ktoś gdzie to się ustawia? Gdzie mogę udostępnic połączenie poszczególnym programom?
Nie pamiętam, ale czy przypadkiem nie trzeba dodać gg do wyjątków zapory sieciowej (xp), nie wiem gdzie to może być w Viście. W panelu sterowania masz sekcję “bezpieczeństwo”.
Ktoś pamięta gdzie to? Naprawdę mi zależy. Próbowałem juz wielu rzeczy ale nie pomaga. Po prostu kiedy otwieram GG moje konto jest ale nie łączy się z serwerem i to nie tylko mój nr ale i innych użytkowników. Kiedy na innych komputerach otwieram wszystko działa dobrze.
Dziękuję wygląda na to że o to chodzi ale nie jestem pewien bo nie z tego laptopa korzystam. Sprawdzę i dam znać bo jeżeli nie prosbę o pomoc znów urochomię.
– Dodane 13.06.2009 (So) 13:55 –
Jednak to nie to Okazało sie że GG jest właczone tak jak Skype itp. Macie jeszcze jakieś pomysły? Wygląda na to ze reinstalacja systemu pomoże bo to raczej problem niedorozwiazania. Chyba że jeszcze macie jakieś pomysły.