Jak w temacie. Mam problem z połączeniem internetowym na Windows XP. Otóż przy próbie łączenia z różnymi serwerami ( także gier, ostatnio sprawdzałem w Runes of Magic ) Wyskakuje mi błąd: Połączenie przerwane. Sprawdź swoje połączenie internetowe lub zaporę. Na systemie Windows 7 takich błędów nie ma. Wszystko śmiga jak należy. Jednak na win7 nie mam dźwięku, a tekst w grach jest rozmazany ( za stara płyta główna, zintegrowany dźwięk, błąd z podpisaniem sprzętowym sterowników…) Dlatego windows 7 odpada. Próbowałem naprawić system z płyty, ale nie ma opcji NAPRAW, tej drugiej nie konsolowej.
Mam taką samą płytę i kartę dżwiękową Analog Devices.Do komputera dostałem sterowniki.Przy próbie zainstalowania jej na sevenie wyskoczył komunikat…niekombatybilne itp…Więc dałem na stacji DVD-ROM Otwórz i wybrałem tylko sterowniki dżwięku .SoundMax.Karta się zainstalowała,mam dżwięk i możliwość konfiguracji.Jeśli chcesz,możesz próbować…
W Panelu sterowania masz ikonę SoundMaxa,jeśli zainstalowałeś go poprawnie.Po kliknięciu na nią pokazuje się panel z konfiguracją.Mikrofon możesz przełożyć do przedniego panela.
Nie mam przedniego panelu… Zepsuło się w nim gniazdo…
Zainstalowałem go poprawnie, panel z konfiguracją znam z XP, ale przy konfiguracji mam:
A mikrofon widzi w ustawieniach sound maxa, w ustawieniach dźwięku. Na XP działa, więc nie jest to problem z mikrofonem.
W konfiguracji nie mogę wybrać w ogóle zestawu słuchawkowego. Do tylnego gniazda mam podłączone na rozdzielce słuchawki i głośniki, ale z tym nie ma problemu. Mikrofon jest także z tyłu, na XP działa a win 7 już nie.
– Dodane 01.01.2011 (So) 12:18 –
Przeinstalowałem go. Sundmax zainstalował się poprawnie, przy ponownym uruchomieniu wyświetlił mi się komunikat: