Otóż mam taki problem, wczoraj przyszedł mi router z allegro. Męczyłem się prawie godzine by go skonfigurować i wreszcie się udało. Cóż wszystko robiłem na komputerze siostry. Odłączyłem kabel LAN i sprawdziłem jak działa u niej wifi. Wszystko hula, jest ok. Sprawdziłem jeszcze na telefonie, wpisuje hasło, wszystko gra. Przyszedł czas na mój komputer. Próbuje połączyć się z wifi. Pierwsze co zauważam nie pisze, że jest zabezpieczony WAP (coś takiego), ale kłódka jest. Próbuje połączyć, trwa weryfikacja i zamiast okna do podania hasła widnows podaje mi informacje, że nie może połączyć się z siecią ponieważ nie ma zasięgu (?). Cóż podłączyłem laptop kablem LAN. Pokazuje się ikonka łączenia i BUM nagle znika. Myślę o co chodzi, odłączam kabel, pisze połączenie lokalne zerwane. Sprawdziłem jeszcze raz, ale internetu nie ma. Proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robić. Od razu uprzedzam, że na komputerze tym inne sieci działają. Może dlatego, że mam neostrada i sterowniki nie chcą złapać modemu?