Reinstalacja Javy, reinstalacja sterowników z routera, reinstalacja systemu… nie pomagają nie wiem już co robić, problem ten się pojawił zaraz po przesiadce z linuksa na windowsa, przed linuksem na windowsie nie było problemów…
do łączenia się na serwer próbowałem już programów Hamachi, NO-IP.org, a nawet zwykłego IP mojego routera… za każdym razem tylko ten błąd, udałó mi się połączyć na serwer, ale tylko przez localhost , serwer to bukkit, to samo jest z pluginami jak i bez, na początku myślałem że to wina hamachi, ale okazuje się że nie, na Google już szukałem o tym i pisali tylko by zreinstalować jawę, u mnie to nie pomaga inni także nie mogą wejść na mój serwer.
Przekierowywanie portów na hamachi nie pomaga, też tak samo.
system to Windows 8 PRO, na Windows 7, Windows XP też tak jest…
Zauważyłem błąd polskich znaków (pluginu). Plugin jest nie aktualny i jego kod trochę się “buntuje”.
Ktoś się połączył lecz nie zalogował.
Vault czeka po załadowaniu PermissionsEx. Ale do tego polecał bym plugin pusty z samym onEnable, ale z oczekiwaniem aż włączą się podstawowe pluginy. Czy można się połączyć z serwerem przez bezpośrednie? Minecraft oryginalny? Po kolorze okna minecrafta widzę że masz windows 8. Pamiętaj że Minecraft i serwer jego nie działa poprawnie na windows 8 gdyż wiekszośc programów odmówiła wsparcia. Zainstalowane javy takie jak: JDK 7.21 i JRE 7.21? Wybrałeś wersję deweloperską, która nie jest skończona ani działająca poprawnie. LWC nie może połączyć się z SQL. Usuń LWC i zastąp Lockette
Dodam jeszcze że ten błąd mi wyskakuje tylko na Bukkicie, na zwykłym serwerze ze strony http://minecraft.net nie mam tego błędu… dlaczego tak jest?! :-o
Teraz postanowiłem pobrać ten zwykły i sprawdzić czy też ten błąd jest…
Połącz się z serwerem przez bezpośrednie połączenie gdyż możesz się połączyć. Wybrałeś wersję development. Zamień ją na betę. Czy problem występuje na starszej wersji bukkita i starszym minecraftcie np. 1.0.0?