Problem z połączeniem sieciowym (Bf3,MW2,GRO itp.)

Witam. Jeżeli post w złym dziale to przepraszam, ale jestem nowy na tego typu forum. Od dawna mam problem z moim połączeniem w różnych grach sieciowych. Tzn. sytuacja wygląda tak,że przykładowo gram w BF3 (na laptopie :slight_smile: ) w multiplayer, początkowo ping jest normalny, skacze 30-40-60 i jest ok. Ale maks. po 7min. rozgrywki zaczyna nagle skakać aż do 200-300, czy nawet 999. Co najgorsze po tym wszystkim przerywa połączenie totalnie i wywala mnie do pulpitu i całe statystyki przepadły. Dodam, że dzieje się tak w BF3, MW2, GRO, czyli typowych grach FPS, (wiadomo bez GRO) :wink: Jeżeli chodzi o specyfikacje laptopa są one na poziomie by uciągnąć wszystkie te gry i (w miarę płynnie) w nie grać, więc na pewno problem nie leży po tej stronie. Sterowniki od karty sieciowej są zaktualizowane. Podobno słyszałem, że może to być wina routera, ponieważ mam internet bezprzewodowy. Aczkolwiek router ten jest dość stary, ale spełnia moje wymagania. No ale nie mam 100% pewności, czy coś się nie popsuło i w tym leży problem. Starałem się wyłączyć opcje automatycznego odłączania ( w celu oszczędzania energii) itp. Na prawdę potrzebuję pomocy, bo jednak jest to dosyć denerwujący problem, przez którego nie mogę pograć na moim PC. Aha i jeszcze mam konsole PS3 i pomimo małych lagów, połączenie jest stałe i wszystko działa w normie. Jeśli będzie potrzeba udostępnienia wyników internetu ze speedtestu to i podam tylko napiszcie jak :stuck_out_tongue:

Pozdrawiam

Naprawdę proszę o pomoc ! :frowning: