Problem z połączeniem słuchawek i głośników jednocześnie


(matber) #1

Witam. Otóż dziś dostałem z serwisu wyczyszczony do zera PC z zainstalowanym (dla mnie) nowym systemem. Mianowicie Win7, a miałem XP. No i wszystko fajnie tylko mam ten sam problem co na XP otóż zrobić tak, abym miał słuchawki i głośniki jednocześnie podłączone. O ile na XP to udało mi się zrobić z pomocą jednego użytkownika tego forum tak teraz na Win7 nawet nie wiem jak się za to zabrać. Myślę, że ktoś da rade mi pomóc. A jeśli ktoś ma namiary na tego użytkownika to bym prosił o podesłanie mu mojego tematu bo wiem, że On się bardzo orientuje w dziedzinie dźwięku. Jego nick to chyba był XMAN czy coś z ten deseń :wink:


(XMan) #2

Witam.

Dziękuję za rekomendację oraz reklamę  :)


(matber) #3

Dzięki, że zająłeś się moim tematem. Jeszcze tego nie zrobiłem, niestety coś nie idzie. Tutaj mam takie coś i nie mogę zmienić: http://img24.otofotki.pl/obrazki/dd668_1.png

Jeśli chodzi o Skype to gdy zmieniłem wg Twojego screena to w ogóle, ani dźwięku nie było słychać z Echo/Sound Test Service, ani mikrofonu (wróciłem na razie na swoje ustawienia)

Programy: http://img24.otofotki.pl/obrazki/vx990_2.png Pod Libre Office mam jeszcze Microsoft Silverlight, Picasa 3, Skype, Steam i TS3

Menedżer urządzeń: http://img24.otofotki.pl/obrazki/zr328_3.png

Odtwarzanie: http://img24.otofotki.pl/obrazki/mw433_4.png

Nagrywanie: http://img24.otofotki.pl/obrazki/jf43_5.png

System: http://img24.otofotki.pl/obrazki/wq10_6.png

Dodam jeszcze, że gdy dałem +20dB to strasznie zaczęło szumieć w słuchawkach.


(XMan) #4

Prosiłem o nie tego screena tylko z Start --> Panel sterowania --> Programy i funkcje (wszystko)

pn646_Programy-i-funkcje.jpg

Brak głośności odtwarzania - tym zajmiemy się później…

To również proponuję sprawdzić później, nie musisz tego robić.

Dziwne że w serwisie od razu wszystkiego nie zrobili tak jak trzeba ?


(matber) #5

Tutaj jest już prawidłowy screen: http://img24.otofotki.pl/obrazki/ko868_1.png

Co do Ramu to wiem właśnie. Miałem ostatnio przepięcie i poszedł mi zasilacz i jedna kostka ramu (1GB) no i na razie zostałem przy 2 ponieważ facet powiedział, że nie opłaca się kupować 1GB ramu do mojego zestawu tylko lepiej od razu cały zestaw nowy. Dziękuję również za pomoc z tymi efektami wizualnymi. 

Aha, a co jeszcze z tym Chipsetem? Gdzieś mogę sprawdzić czy jest zainstalowany? 

EDIT: Wiesz może jak zoptymalizować ten system czy to już raczej nie Twoja działka? 


(XMan) #6

 Co ten facet “pierniczy” od razu cały zestaw przez jedną pamięć/kostkę ?


(matber) #7

(XMan) #8

(matber) #9

No tak… wybacz. 

go907_1.png


(XMan) #10

Podłącz do tylnego gniazda głośniki (zielone), do przedniego słuchawki (zielone), mikrofon (różowe).