Problem z połączeniem WiFi - karta Broadcom na Vista


(Sasiad) #1

Witam

Mam problem z połączeniem laptopa do sieci.

Łączę się przez router. Komputery dołączam do sieci po MAC adresie karty.

Nigdy nie miałem z tym problemu. Gdy ktoś do mnie przychodził dołączałem jego MAC adres do listy i od razu był wpuszczany do sieci.

Wczoraj przyniosłem drugiego lapka do domu i nie mogę się połączyć.

Jest tylko połączenie lokalne i w dodatku zrywane co 20 sec. i tak wokoło.

Postawiłem dwa lapki obok siebie, wszystkie ustawienia są takie same. Oba są na Viscie.

Jedyna różnica jest w rodzaju karty. Jeden ma kartę Intel® WiFi Link 5100 AGN -i bez problemu łączy się. Drugi, który się nie łączy ma kartę: Broadcom 802.11g.

Ręce mi już opadają. Szukałem różnych rozwiązań i nic.

Ktoś może mi pomóc ?

Pozdrawiam


(pysiu) #2

A w protokole TCP/IP v4 masz ustawione dynamiczne pobieranie IP .


(Redghost) #3

Karta widzi daną sieć radiową ?

Na którym kanale pracuje AP ?

Sterownik dla karty radiowej jest dedykowany przez producenta?

Na ile masz we właściwościach karty radiowej ustawioną prędkość ?


#4

sasiadwroc123 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Sasiad) #5

Było dynamiczne. Spróbowałem na statycznym i dalej nic.

-- Dodane 27.12.2010 (Pn) 21:56 --

Nie bardzo wiem o czym piszesz. Karta działa jak jestem w pracy. Łapie wifi. W domu nie.

Pierwszy raz tak mam. Wszystkie kompy w domu zawsze łapią sieć. Obojętnie jaki system czy karta. Teraz jest pierwszy raz.


(Redghost) #6

W pracy masz inne ustawienia sieci radiowej.