Problem z poprawną instalacją sterów [HELP!]


(Bzzyk17) #1

Witam!

Mam ogromy problem ze sterami do płyty głównej...

Sterowniki, które były do niej dołączone, nie chcą się poprawnie zainstalować, a sterowniki, które ściągam z internetu nie chcą się w ogóle odpalić! Pojawiają się procesy instalacyjne, takie jak wowexec czy setup.exe, ale na ekranie monitora nic się nie dzieje. Po pewnym czasie wyskakuje komunikat, iż program nie został poprawnie zainstalowany, gdyż wystąpił jakiś problem z 16 bitami...

Oto mój sprzęt:

Proszę o pomoc!


(system) #2

Spróbuj zainstalowac inaczej. Włącz menadżer urządzeń kliknij tam gdzie są pytajniki lub płyta główna jeśli pytajników nie ma. Naciśnij prawym przyciskiem myszy daj właściwości u góry w zakładkach daj sterownik a potem Aktualizuj Sterownik i zainstaluj po przez wskazanie tego sterownika.


(Bzzyk17) #3

W menedżerze urządzeń w ogóle nie mam nic, co związane z płytą główną...


(Edlib) #4

bardzo to wszystko dziwne - wowexec(windows on windows execution)

to program wykonujący programy 16 bitowe w środowisku 32 bitowym;

jaki to może mieć związek ze sterownikami to prawdziwa zagadka;

może masz wirusa o tej samej nazwie? np w windows(wowexec jest

w system32, ma nieco ponad 10kb)


(Bzzyk17) #5

Mam w sys32 jakis pliczek wowexec (faktycznie - ponad 10kb), ale po usunięciu, automatycznie tworzy się nowy.

Byłby ktośtak miły i podał mi jakiegoś sprawdzonego linka ze sterami do mojej płyty głownej? Informacje o sprzęcie są na szczycie strony.

Z góry dziekuję.