Problem z portami USB


(Adriankul) #1

Mam bardzo dziwny problem co podłącze jakie kol wiek urządzanie przez USB pokazuje mi ze wykryło nowe urządzenie i zaraz instaluje do niego sterowniki oczywiście pokazuje błąd .Co podłącze jakieś urządzenie jest to samo nawet jak podłącze te same urządzenie to i tak samo robi. Co mam z tym robić??


(me@djohnsc) #2

Z wszystkimi portami USB tak jest ?? Masz zainstalowane sterowniki do płyty głównej ?? Jeśli nie to zainstaluj, sprawdź też czy dobrze wykrywa te porty menedżer urządzeń, czy nie ma żadnych wykrzykników przy nich.


(Adriankul) #3

instalowałem sterowniki do płyty głównej

tak z wszystkimi USB portami


(me@djohnsc) #4

jeśli masz xp, to zrób tak: start => panel sterowania => system => zakładka "sprzęt" => menedżer urządzeń i rozwiń "kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej" i sprawdź czy jest gdzieś przy tym wykrzyknik.

Jak będzie wykrzyknik to daj na aktualizacje sterownika.

Najlepiej jakbyś zrobił screen tego błędu i dał tutaj link do niego.


(Kolmar) #5

Czy masz włączone natępujące usługi:

  • Rozszerzenia sterownika instrumentacji zarządzania Windows (Windows Management Instrumentation Driver Extensions),

  • Zarządzanie aplikacjami (Application Management)


(me@djohnsc) #6

Mam propozycję, pisania dalej w tym temacie => viewtopic.php?f=3&t=244517

Po co dublować :stuck_out_tongue:

Zresetuj bios, czyli wyjmij baterię i po ok 4 minutach włóż z powrotem.


(Adriankul) #7

Tak mam XP

Nie ma żadnych wykrzykników

błąd występuje przy włączeniu urządzenia do portu Ciągle instaluje do niego sterowniki (sam)i pokazuje błąd