Problem z portami USB


(Hub) #1

Witam,

Mam problem z dwoma portami USB.

Mam laptopa HP Pavilion dv7, co podpinam do portow po prawej stronie laptopa (mam tam dwa porty) nic nie działa - myszka, mp3 czy cokolwiek innego.

Ciekawe jest to, że dzisiaj rano wszystko chodziło aż miło, dopiero jak podpiąłem MP3 aby podładowała się - uspałem laptopa i poszedłem na jakąś godzinkę przed TV.

Gdy wróciłem podłączyłem myszkę - patrze - nie działa, mp3 też nie.

Trochę mi to nie na rękę bo mam taką pracę, gdzie muszę sporo poruszać się po stronach internetowych / programach itp - dlatego touchpad odpada, bo spowalnia mnie w tym.

Wiem, że zostaje opcja z lewej strony laptopa (tam ma jeden port) lecz gdy tam podpinam myszkę chodzi ona bardzo wolno, zacina się itp. nie wiem o co chodzi.

Przywracałem komputer do wcześniejszej daty - nie pomogło

Skanowałem antyvirusem, ant0malware - nie pomogło

Przeczyściłem CCleaner'em - nie pomogło

Odinstalowałem sterowniki w 'Menadżerze Urzadzeń po czym uruchomiłem ponownie komputer w celu automatycznej instalacji - nie pomogło.

Dodam, że korzystam w Windows 7 - 64 bit.

Może znacie jakieś sposoby? Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

pozdrawiam.


(Kamilstorcz) #2

Spróbuj podłączyć coś innego. Albo może jakoś wejście się uszkodziło.


(Hub) #3

pisałem, że podłączałem już kilka innych rzeczy i nic.


(Kamilstorcz) #4

A sprawdzałeś wejście może jakoś się uszkodziło.


(Hub) #5

dmuchałem, czyściłem niby wszystko ok jest normalnie wejście usb wchodzi


(Kamilstorcz) #6

Jak podłączasz jakieś urządzenie słychać taki typowy dźwięk?


(Hub) #7

nie, brak

po lewej stronie laptopa w jednym porcie tak

po prawej w dwóch portach - brak


(Erufenrito) #8

Może kontroler poszedł - w takim wypadku lapek na gwarancję i wymiana płyty głównej w lapie cię czeka :stuck_out_tongue:


(Kamilstorcz) #9

Wydaje mi się, że będziesz musiał rozebrać port, jak dla mnie lut się zniszczył i będzie trzeba zalutować. Miałem podobną sytuacje u siebie na stacjonarnym porty w ogóle nie odpowiadały rozebrałem przednią część obudowy i okazało się że lut był rozwalony najprawdopodobniej za mocno wcisnąłem lub szarpnąłem USB.