Problem z Powercolor x1650 pro 512 MB GDDR2


(Kierpcuch18) #1

Witam, tak jak w temacie mam taka grafe no i mam z nia maly problem gdy wlączam 3d marka pare testow i karta wyłącza sie i wyskakuje komunikat ze aby nie uszkodzic sprzetu no i reset angry.gif Co moze byc przyczyną?

Podaje aktualna konfiguracje:

Pole Wartość

Komputer

System operacyjny Microsoft Windows XP Professional

Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 3

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Płyta główna

Typ procesora AMD Athlon XP, 2000 MHz (15 x 133) 2400+

Nazwa płyty głównej Asus A7V8X-X (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)

Mikroukład płyty głównej VIA VT8377 Apollo KT400

Pamięć fizyczna 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Typ BIOS'u Award Modular (08/06/03)

Ekran

Karta wideo Radeon X1650 Series Secondary (512 MB)

Karta wideo Radeon X1650 Series (512 MB)

Do tego Zasilacz MODECOM ATX FEEL 350W 120mm.

Proszę o szybką odp...


(Daniello Daniel) #2

mi sie wydaje że przyczyną jest zasilacz...


(Kierpcuch18) #3

Zasilacz? Jak np. PES 09 chodzi alegancko i to gierze po pare godz a tu 3d mark 8 test chyba i blad chlodzenie staje i reses :?


(Daniello Daniel) #4

dlatego zasilacz że jest na czarnej liscie... może nie trzyma napięcia..... lub po prostu nie wyrabia..


(Kierpcuch18) #5

Wartości napięć

Napięcie rdzenia procesora 1.68 V

+3.3 V 3.25 V

+5 V 4.87 V

+12 V 12.48 V

+5 V podczas wstrzymania pracy 4.95 V

Debug Info F 84 FF FF

Debug Info T 42 28 255

Debug Info V 69 00 CB B5 C3 00 00 (F7)

To malo:p?


(PaPuX) #6

Jaką temperaturę ma rdzeń karty podczas restartu akceleratora??


(Kierpcuch18) #7

heh...jak to sprawdzic?

PS: Ta karta chyba nie ma czujnika.