Problem z poziomem atramentu

Witam

Posiadam urządzenie wielofunkcyjne Lexmark P4350 . Jakiś czas temu na w ustawieniach urządzenie pokazał się monit mówiący o niskim poziomie

czarnego atramentu. Dzisiaj poszedłem do sklepu i napełniłem czarny kardridż. Gdy włożyłem napełniony kardridż do urządzenia ku mojemu zaskoczeniu pokazał się obrazek kardridża który nie jest napełniony :frowning: W ustawieniach urządzenia również pokazywany jest monit mówiący o niskim poziomie atramentu :frowning: Po skalibrowaniu naboju nic się nie zmieniło. Co mogę zrobić , aby na wyświetlaczu oraz w ustawieniach urządzenia wyświetlał się kartdridż z pełnym poziomem atramentu ?

Proszę o pomoc

P.S : Mam pewność że kardridż został napełniony

Pozdrawiam :slight_smile:

Jeśłi masz xp > to normalka … Dopiero jakbyś włożył nowy , orygnialny ,napełniony kartridż , pokazał by cie że masz pełne tusze

.NIe da sie z tym raczej nic zrobić . (moża jakaś łatka do xp jest :P)

Co do tego wyświetlania napełnienia kartridża to jeżeli możesz drukować to nie ma problemu. Gorzej gdyby drukarka nie pozwalała Ci drukować.

Edytowano.

Monczkin.

Właśnie boję się coś wydrukować na czarno dlatego że może się kartdridż spalić :frowning:

Jak to spalić co tam może się spalić ? Sam napełniam tuszem zawsze mam monit ,że brak tuszu i zawsze wszystko ok.

dokładnie, w kardridżu nie ma żadnego “czujnika” bądź miernika mierzącego poziom tuszu, gdyby był za kardridż musiałbyś zapłacić nie np: 100 zł ale 150 - dla mnie jest to rzeczą zbędną. drukuje to drukuje - amen.

Ok a jeżeli nie będę miał tego monitu ile mam tuszu to jak będę wiedział kiedy należy ponowie napełnić kartdridż ?

P.S : Może to głupie pytanie , ale rozwiejcie moje wątpliwości :slight_smile:

Kiedy nie będziesz mógł drukować drukowany tekst będzie nie wyraźny pojawią się takie psy.