Problem z prędkością w programie p2p

Witam,

Dokładnie wczoraj został u mnie założony internet z innej firmy.

Zacząłem dziś ściągać programem p2p tapety i ucięte dzwonki co telefonu, ale ściąga strasznie wolno mimo dużo seedów.

I zauważyłem w utorrencie pewien wykrzyknik, gdy się na niego najedzie kursorem pojawia sie komunikat:

"Brak połączenia

Zapora ogniowa lub router ogranicza twoją łączność. Muisz otworzyć port, przez który innni będą komunikować się z tobą"

Spojrzałem do opcji internetowych i w ‘Połączenie sieciowe’ wygląda to tak:

Obrazek.jpg

Jak miałem wcześniej inny internet to było napisane ‘Połączono’, ale bez ‘z zaporą’ oraz bez tej kłódki.

W czym tkwi problem ?

x-awier a masz przydzielony przez dostawcę internetu publiczny numer IP? jeśli tak, to w zaporze windowsa odblokuj tylko port, z którego korzysta utorrent.

Tego nie wiem, ale zrobiłem tak jak napisałeś i czerwony wykrzyknik zamienil się na pomarańczowy trójkąt z wykrzyknikiem w środku :roll:

Gdy się najedzie pojawia się komunikat: ‘Brak połączeń przychodzących. Jeśli ten status utrzymuje się dłużej, może to oznaczać, że masz źle skonfigurowaną sieć’

Na to masz odpowiedź ? :wink:

otwórz porty od tego p2p w zaporze sieciowej…w ustawieniach zapory masz dodawanie aplikacji i samych portów TCP i UDP

jeżeli nie masz żadnych routerów i masz zewnętrzne IP to pomoże

dla pewności zrób to :

start uruchom > cmd > ipconfig

i podaj IP

Sorry, ale za bardzo nie rozumiem pierwszej części wypowiedzi :shock:

Adres IP: 10.0.4. 231 :wink:

x-awier masz prywatny numer IP. jedyne wyjście z tej sytuacji to poproszenie administratora sieci o przekierowanie jakiegoś portu i ustawienie go w programie utorrent (i oczywicie w firewallu windows). Lub możesz zapytać czy jest możliwość uzyskania publicznego IP, może się to wiązać z dodatkową opłatą do abonamentu.

To się zapytam. Dam znać jutro bo jutro będę miał kontakt z administratorem.

-=HuNTeR=- proszę nie podczepiać się pod tematy innych userów. Jak masz problem, załóż własny temat.