Witam.
Mam problem ze swoim internetem chodzi o to, że predkość wysyłania jest nawet 15x mniejsza niz powinna być.
Z Pobieraniem jest porządku
Ponieranie110 mb/s na 120 które mam w umowie
natomiast wysyłanie mam 0,7~1.o mb/s na 15 mb/s.
Kabel jest sprawny bo sprawdzany był na laptopie, natomiast karty sieciowej nie mam jak sprawdzic na innym kompie.
Rodzaj karty to " [
Karta Killer E2200 Gigabit ta z MSI czy jak to.
Ogolnie nie znam sie zbytnio na sprzetach ale licze na waszą pomoc w wyjasnieniu czemu taka sutuacja zaistniała.Pomadtto uzuywałem CCleanera i Complete Internet Repair i tam wszystko mi resetowało procz takiego kwadracika jakj " TCP / IP"
Czasem to zależy od dostawcy.
Mam internet z UPC 250Mbs, ale upload od początku jest 20Mbs. Też jestem zadowolony z downloadu, bo wychodzi, że mam jakie 243Mbs.
Reset tcpip - to możesz sobie odpuścić, o ile nie masz jakiegoś egzotycznego dns serwera. To akurat możesz sobie sam ustawić, ale najlepiej programik QuickSetDNS.
Pobiera się programik i spolszczenie, wypakowuje, zawartość spolszczenia wkleja do folderu programu. Potem usuwa się zipy i folder spolszczenia. Uruchamia się QuickSetDNS.exe.
Razem, to 119KB.
Możesz ustawić nawet dns routera. Tak mu zostanie.
A gdzie mam ustawic ten DNS routera bo malo rozumiem ;D a i otym co mowilem I jezeli dobrze pamietam to mam adres dns skladajacy sie z literek i cyferek i chyba znakow specjalnych tj. # i gwiazdki. ale akurat w robocie jestem i nie moge sprawdzic.W sumie to po 17 jak bede w domu to sprawdze dokladnie ten DNS i tu napisze co dalej, przesyłam zdjecie z programu ktory pokazuje problem w resecie TCP