Problem z procesem explorer.exe


(Arek S) #1

Witam wszystkich!

Mam pewien problem z włączaniem się systemu. Wszystko włącza się pomyślnie do czasu...

Kiedy na powinien się pojawić pulpit i ikonki, to włącza się tylko tapeta i zatrzymuje się.

Nie da się kliknąć prawym przyciskiem myszy, da się tylko włączyć menadżer zadań i tu sie pojawia mój problem, muszę zakończyć proces "explorer.exe" i uruchomić go jeszcze raz. Wtedy włącza sie pulpit i da się normalnie pracować.

Co zrobić aby włączał się pulpit od razu ? Bez zamykania tego procesu i włączania go jeszcze raz.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam!


(Kamil321) #2

Daj logi z HT i CF, a dokąd nikt nic innego nie wymyśli, wrzuć do autostartu bata z zawartością:

taskkill /f /im explorer.exe

start explorer.exe

exit


(Arek S) #3

Mam pytanko jesli chodz i o tego "bata z ta zawartoscia" to musze do notatnika wkleic ta zawartosc i zapisac do pliku .bat? Pytam czy dobrze zrobilem? ;p

Zrobilem tak ale on uruchamia sie dopiero kiedy zakoncze proces explorer.exe i uruchomie go ponownie czyli po fakcie.

Dodam, że format nic nie pomógł.

Oto logi z HT :

http://www.wklejto.pl/24522

Logi z Combofixa :

http://www.wklejto.pl/24526


(huber2t) #4

W logach nic nie widzę

usuń ręcznie folder C:\Qoobox , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść system Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar całego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html Daj raport z niego na forum


(Asterisk) #5

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na

konkretny. Inaczej temat poleci do śmietnika.