CodeBlocks potrzebuje taką konfiguracje ?
Tak Amazon podpowiada, poszukaj, ale możliwe, że tu też problem (jakas funkcja, której ten stary procek nie ma…). Używałeś kiedyś tego na tym PC?
Nie nie próbowałem, mój stary pc który był 2 razy lepszy się spalił a nie chce wydawać kasy na komputer to kolega mi dał ten komputer i mi starcza, tylko akurat jak chciałem sobie poćwiczyć programowanie to to nie działa.
Jaki był, co konkretnie padło? Może za grosze sie da reanimować…
Sam nie wiem, po prostu przewoziłem go często z jednego miasta do drugiego, i pewnego razu podłączyłem chodził chodził nagle korki strzeliły i zwara, kupiłem zasilacz Silentium VERO M2 Bronze 600W, po podłączeniu i uruchomieniu komputera zakręcą się na sekundę wiatraki i stają, chciałem go reanimować ale potrzebuje socketu 1150 a już takich nie ma w sklepie a są jeszcze dwa problemy kupie płytę główną i będzie że procesor walnięty, kupie procesor okaże sie ze płyta główna i nie wiem co sie popsuło ram napewno nie bo sprawdzałem, strzelam na płyte główną albo procesor.
Dobre podejsćie by trupa nie reanimować.
No właśnie :D.
Codeblocks chodzi na jednordzeniowym celeronie czy athlonie xp.
Głupia wymówka, podstawowy procesor na to gniazdo kupisz za 20zł, a jak nie będzie działał lub ci nie spasuje np. wydajność, to możesz zwrócić w ciągu 14 dni.
A mi się tam chce, będę się bawił w zamówienia czekał 3 tygodnie, bezsens.
Mało jest IDE? Dlaczego musi być akurat to wymienione wyżej?
ah proponowali mi jakieś programy visual studio albo inne ale tam jakoś to jest skomplikowane.
Języki jak java czy C# są znacznie łatwiejsze dla początkującego od C/C++.
Programowanie to rozwiązywanie problemów, skoro nie potrafisz rozwiązać problemu z wyborem/instalacją IDE, to jak wyobrażasz sobie dalszą część nauki?
Sugerujesz zakup płyty 1155 i procka w sklepie?
Bo wiesz, że te 14 dni nie działa przy zakupie od Janusza Nosacza osoby prywatnej…?
zakup procesora od firmy na allegro.
Niczego nie sugeruje, tylko wspominam jaka jest cena. w przypadku płyty będzie znacznie drożej, może się nie opłacać.