Zainstalowałem niedawno program Audacity, żeby nagrać dźwięk z komputera, a konkretnie kilka audycji z radia PLANETA…
I jak testowałem program, zmieniałem opcji nagrywania, coś przestawiłem, nie pamiętam co i nagranie jest strasznie “szumiące”
Nie pamiętam gdzie to zmieniłem, ale na początku wszystko dobrze się nagrywało, dopiero po zmianie tej “opcji” dźwięk źle sie nagrywa…
(przy mocniejszych basach jest straszny szum)
Prosze o pomoc w przywróceniu ustawień początkowych
Zaznaczam że reinstalacja programu nie pomaga
thx
Usuń program a następnie uruchom Edytor rejestru,Edycja,znajdź wpisz Audacity i usuń znaleziony klucz.
Można prosić o dokładniejszą instrukcje?
Gdzie znajduje się ten Edytor Rejestru?
Jak do niego wejść?
Prosze o instrikcje krok po kroku.
efazeti
(efazeti)
sorki, ale jeśli nie wiesz co to edytor rejestru i jak do niego wejść to lepiej nic w nim nie usuwaj bo możesz unieruchomić cały system
sprawdź po kolei wszystkie opcje w audacity , aż w końcu trafisz na odpowiednią (która powoduje szumy)
Już próbowałem i nie udało mi się tego szumu wyeliminować
Kawałek nagranego dzwięku z kopmutera:
http://www.wrzuta.pl/audio/1oDfxcvNMQ/nagranie01
Taki jest efekt mojego nagrywania 
Jak to wyeliminować i co zrobić żeby wszystko było OK?
_______
Z ciekawości zrobiłem test i dzwiek z komputera nagrałem standardowym Rejestratorem Dzwięku Windows
(Start>Programy>Akcesoria>Rozrywka>Rejestrator dzwieku)
i nagranie również jest zniekształcone (szumiące)
Dlaczego?
Moze to wina jakichś ustawień dzwięku w systemie a nie Audacity?
Jesli ktoś wie o co w tym wszystkich chodzi prosze o pomoc…
A może masz po prostu za głośno ustawione nagrywanie,zmniejsz wzmocnienie wejściowe przy ikonce mikrofonu w Audacity.
Zmniejszyłem wzmocnienie wejściowe i nic to nie dało…
To samo dzieje się z nagraniem w standardowym Rejestratorze dzwięku Windowsa
wiec to chyba nie wina Audacity , może w Regulacji głośności
trzeba coś przestawić, którąś z opcji??
Tu jest screen z moich Ustawięń w Regulacji głośności :

A tu drugi, również z Regulacji głośności , ale z zakładki Właściwości :

Daj jeszcze screena z właściwości nagrywania.
Może trochę niezbyt porada ale odinstaluj sterowniki od dźwięku i zainstaluj ponownie,powinny się przywrócić ustawienia domyślne.A jak chcesz przywrócić ustawienia domyślne Audacity to:Start->Uruchom->wpisz regedit->Edycja Znajdź…->wpisz Audacity wciskasz Znajdź następny->usuwasz znaleziony klucz.
Zastosowałem się do porad i teraz wszystko “gra”
Dzieki za pomoc 
Teraz jeszcze jedna sprawa dotycząca Audacity : czy da sie zmienić zapis nagrania, czyli:
Moje nagrania np. z radia internetowego są zapisywane automatycznie (podczas nagrywania) w jakiejś “pamięci” Audacity,
czyli domyślnie na dysku C (a tam mam za mało miejsca), chodzi mi o to, aby zapis ten był dokonywany na dysk D
Czy da sie to jakoś zmienić opcjach programu?
Wybierasz Edytuj->Ustawienia->zakładka katalogi->wybierasz sobie katalog gdzie będą zapisywane pliki tymczasowe.
OK, wielkie dzieki za pomoc
Wszystko ustawiłem wg zaleceń…
Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI