Problem z programem - "original disc could not be found

Po zainstalowaniu programu z płyty (dodam, że program jest oryginalny) i próbach uruchomienia go wyświetla się następujący komunikat: “Original disc could not be found or authenticated” i program nie uruchamia się :frowning: . Czy może ktoś z was wie na czYm polega problem i co zrobić, aby ten program zaczął działać? Proszę o pomoc…

Program do uruchomienia domaga się oryginalnej płyty w napędzie.

Płyta włożona do napędu ?

Jak to jakiś program z gazety to poczytaj o nim w tej gazecie, bo może coś jest napisane o ominięciu tego sprawdzania.

Tak, płyta cały czas jest w napędzie.

A jaki to program?

Jest to program dołączony do podręcznika gramatyki j. angielskiego.

Czesc moze ktos wie na ten temat cos ja mam to samo ; ( ale z grą -original disc could not be found .nie mam pojecia jak to naprawic mam oryginal na innych systemach dzialalo

Odinstaluj virtualne napędy.

w sumie to dopiero zainstalowalem alkohol52 wirtualny naped bo “podejrzewalem” ; p ze moze na nim zadziala

Oj coś kręcisz. Żeby “na nim” zadziałało to trzeba mieć obraz, a najczęściej obrazy płyt z grami ściąga się z internetu, bo wątpię żeby Ci się chciało robić obraz płyty która masz, bo to bez sensu.

Po za tym niektóre gry (nie scrackowane) mają zabezpieczenia przeciwko wirtualnym napędom i jak odnajduje w systemie tego typu oprogramowanie to gra poprostu nie działa.

Jedynym legalnym sposobem na naprawę tego jest nieodinstalowanie tego oprogramowania.

No tak dzieki wielkie masz racje bo w moim systemie jest jakis wirtualny naped