od pewnego czasu używam przeglądarki Google Chrome i nigdy nie miałam z nią problemów, ale kilka dni temu musiałam odpalić IE. Wtedy zamiast strony startowej pojawiła mi się strona podobna wizualnie do Googla, ale z tego co pamiętam było tam AVG. Zignorowałam ten fakt wtedy, ale kilka dni temu skanowałam komputer DrWeb’em i pojawił mi się problem w postaci Uninstaller.exe w katalogu AVG. Podczas tamtej sesji skanowania DrWeb przeniósł podejrzany plik i wszystko było w porządku do dzisiaj.
Dzisiaj moja przeglądarka podstawowa otworzyła się zamiast stroną startową, to nową kartą a poprzedzone było to komunikatami o treści: “Nie można odczytać ustawień. Niektóre funkcje mogą być niedostępne, a zmiany w ustawieniach nie zostaną zapisane” oraz: “Nie można poprawnie otworzyć profilu. Niektóre funkcje mogą być niedostępne. Sprawdź czy profil istnieje oraz czy masz uprawnienia do odczytu i zapisu jego zawartości”.
Natomiast w miejscu gdzie są opcje dostosowywania i kontrolowania Google Chrome pojawił się dziwny znaczek, który oznacza: "Dodano nowe rozszerzenie (AVG SafeGuard toolbar). Próbowałam usunąć to coś poprzez opcje usuń w Chrome - problem wraca. Skanowałam DrWebem i usuwałam - przeglądarka dalej otwiera się z tymi komunikatami. Próbowałam wyczyścić CCCleanerem - problem jest nadal.
Poniżej umieszczam raport z OTL i jeśli ktoś byłby tak miły i pomógł mi z moim problemem, to byłabym wdzięczna.
Podczas uruchamiania Chroma nie wyskakują już komunikaty, nie ma też w opcjach dostosowywania i kontrolowania Google Chrome poprzedniego komunikatu, Natomiast Chrome nie odpala mi ustawionej wcześniej strony startowej (nie wiem czy to ważne, ale piszę…)
Może to głupie pytanie, ale i tak je zadam… Ile mniej-więcej czasu trwa wykonywanie tego skryptu? Bo u mnie to trwa już jakieś 40 minut nic się nie dzieje… Nie wiem, czy tak ma być…
Witam, odświeżam temat bo mam identyczny problem jak koleżanka wyżej, z tym że zamiast AVG posiadam Kaspersky Internet Security. Jestem amatorem w tym temacie, więc sam raczej nie skonstruuję poprawnego skryptu.