Problem z przeglądarkami na Win10

Witam.

Dziś pojawił mi się następujący problem. Przestały działać mi wszystkie przeglądarki na laptopie, prócz Microsoft Edge. Mam Win10, miałem zainstalowanego Firefoxa i już systemowo Internet Explorer. Jedyną przeglądarką na której mogę przeglądać strony jest ME. Na obu pozostałych wyświetla mi się komunikat taki sam jak w przypadku braku połączenia sieciowego. Nie wiem czy to może wina jakiegoś pliku, który mógł mi się wkraść ze złośliwym oprogramowaniem. Przeskanowałem komputer AVG, nie znalazł żadnego problemu. Później przeskanowałem lapka przy użyciu Malwarebytes Anti-Malware, wykazał chyba 65 różnych problemów, więc je usunąłem, uruchomiłem ponownie, ale problem pozostał. Dodam też, że próbowałem zainstalować Google Chrome, ale podczas instalacji szuka połączenia z internetem i wyświetla mi komunikat, że jeśli używam firewalla to mam dodać plik instalacyjny Chroma do białej listy.

Nie jestem jakimś wielkim informatykiem, będę wam bardzo wdzięczny, jeśli zdołacie mi pomóc. Proszę o tłumaczenie mi bardzo prostym i zrozumiałym językiem. Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Spróbuj użyć jeszcze tego: http://www.dobreprogramy.pl/AdwCleaner,Program,Windows,38865.html

Dzięki wielkie. Zadziałało :smiley: Zamykamy.