Problem z przegrywaniem z kamery


(Februarius) #1

Witam

mam problem , jak nagrywam z kamery nagrania na komputer a mam program pinakle studio 10 , to nagrywa mi się wszystko bez głosu , niewiem jaka to może być przyczyna, dopiero pare dni temu kupiłam sobie ten program z kartą i zamontowałam wszystko i podłączyłam tak ze ładnie mi przegrywa tylko bez głosu. prosze o pomoc :slight_smile:


(Piotras320) #2

A podlaczylas kamere pod wejscie liniowe w karcie dzwiekowej?


(Februarius) #3

witam

podłonczyłam kabel do tej kart co kupiłam z pinakle tam były w tym kablu 2 czincze i je wsadziłam do tej karty a gdzie jest ta karta dzwiękowa tam gdzie kolumny się podłańcza?


(Piotras320) #4

tak to jest ta karta i tam masz wejscie mniejsze od tego sluchawkowego i jest napisane "line in" lub jakos tak.


(Februarius) #5

patrze teraz i jak chodzi o te wejścia co koluny są podłączone to tam pisze tylko ( na tym wejściu co pasuje czincze ) - S/PDIF , czy to chodzi o tą karte? co są głośniki odłączone?

Złączono Posta : 08.01.2006 (Nie) 22:06

bo w tej karcie pinakle to niedziała a pisze przy tym wejście jednym IYEO OU , a przy drugim video i to dzała bo jest obraz a to drugie wejście niewiem po co jest:(

Złączono Posta : 08.01.2006 (Nie) 22:14

szału dostaje już tak się męcze kilka dni i nic mi nie wychodzi

Złączono Posta : 08.01.2006 (Nie) 22:16

sprubowałam do tego wejścia i nic słychać tylko szum


(Piotras320) #6

S/PDIF jest to wyjscie optyczne i to nie o nie chodzi .. sprobuj polaczyc ta karte pinakle (lub kamere) z karta dzwiekowa ... w karcie dzwiekowej otwor oznaczony niebieskim kolorem, a w karcie pinakle prawdopodobnie to wejscie IYEO OU.

Zajrzyj do instrukcji karty, i jeszcze do ustawien glosnosci w windowsie.


(TopuŚ) #7

Też mam kartę do przegrywania filmów z kamery, tyle że program Pinnacle Studio 9. Kupiłem w sklepie, wszystko orginalne i nie podłączam kabla do karty dźwiękowej, tylko do karty(Pinnacle) a drugą końcówke do kamery. Wszystko chodzi elegancko. Wydaje mi się, że problem będzie z ustawieniem dźwięku w programie lub Windowsie.

Pozdrawiam


(Februarius) #8

no tak ja też wszystko kupiłam orginalne w sklepie i obraz mi elegandzko ściągnie a dzwięku nie, ja też podłączyłąm kabel do kamery a z drugiej strony kabla są dwie wtyczki i jedną podłaczyłam i jest tylko pobierany obraz i jak dwie podłączyłam to to samo a dzwięku nichce mi ściągnąc, a jak bym musiała ustawić te dzwięki w windowsie? lub programie bo nic nie moge znaleśc w instrukcji:)

Złączono Posta : 09.01.2006 (Pon) 18:59

i ja mam kamere analogową sony


(TopuŚ) #9

Hmm ja mam kamerę Sony DCR TRV255E ale cyfrowa. Może to jest jakiś problem.


(Februarius) #10

ja mam sony CCD-TRV58E PAL i wsumie niewiem ale to jest chyba analogowa

Złączono Posta : 09.01.2006 (Pon) 19:19

i mam karte pinakle na analogową i cyfrową


(Piotras320) #11

Zeby ustawic dzwiek w Windowsie, musisz wejsc do menu start, panel sterowania, i tam kliknac w ikone "dzwiek i ustawienia audio", wejdz do zakladki audio\glosnosc i poustawiaj suwaki.

PS. Watpie zeby kamera analogowa stanowila problem, jak masz czincze, to napewno oba musza byc podlaczone, gdyz jeden jest do video a drugi do dzwieku. :wink:


(Februarius) #12

witam

ustawiłam dzwięki i wszystko jest ok ale nadal nie ściąga mi sie dzwięk z kamery razem z filmem, już niemam pojęcia co jest:(


(Piotras320) #13

sprawdz czy masz w tej karcie pinacle gniazdo sluchawkowe (kolor zielony)... jak jest to musisz je polaczyc przewodem z karta muzyczna ... ta ggdzie sa podlaczone glosniki (gniazdo o kolorze czarnym).


(Februarius) #14

WItam

no więc tak , sprawdziłam i kupiłam reduktor i podłączyłam do karty muzycznej i wszystko jest ok, dziękuje, głos się ściąga tylko jak nagram na płytke dvd to głos jest wcześniej niż nagranie tz słychać jak ktoś coś powie z dopiero za chwile ten ktoś na filmie zaczyna oytwierać usta i coś mówić , co to może być?