Witam!
Zakupiłem niedawno nowego notebooka (Samsung R510) i zabrałem się za partycjonowanie dysku (320GB). Domyślnie były dwie partycje po ok 143GB.
Z dysku C wydzieliłem na początku ok 95GB (49GB zostawiłem pod Viste ) programem Acronis Disk Director Suite, później używając Windowsa podzieliłem to 95GB na pół (w tym programie Acronics Disc pojawiał się błąd, że niby jest zbyt mało miejsca na wykonanie operacji) i tu pojawia się problem; została utworzona tylko jedna partycja ok. 47GB, a drugie tyle gdzieś “wcieło”, tzn. w Zarządzaniu dyskami pojawia się jako nie przydzielone, próbowałem to sformatować ale Windows coś pisze, że ten system tego nie może wykonać. Program Acronis Disk Director Suite w ogóle tego nie widzi, ale program Acronis Disk Editor tak (to coś wchodzi w skład tego pakietu, a zainstalowałem go bo nie znalazłem specjalnie nic lepszego). Próbowałem też coś zrobić programem Acronis Recovery Expert (też z tego pakietu), ale nie znalazł żadnej partycji do odzyskania. Program EASEUS Partition Manager 2.0 Home Edition określa tą przestrzeń jako unallocated i jako logical :? .
Proszę o pomoc w odzyskaniu tej partycji, mam viste home premium …