Problem z przeniesieniem licencji Windows

Cześć. Mam oryginalny windows 10 pro kupiony w xkom na płycie dvd i kodem licencji. Klucz normalnie działał w windows 11 pro, z którego korzystam. Musiałem wymienić płytę główną na nową, bo ze starą miałem duży problem a była już po gwarancji. Miałem zalogowane konto microsoft, klucz był z tym kontem zsychronizowany. Ale że przenosiłem się na tą inną płytę, to na starej płycie w windows 11 pro usunąłem swój klucz licencyjny i usunął się poprawnie. Jak zawsze przed pełnym formatem robiłem porządek na swoim koncie microsoft i usuwałem stare urządzenia (mój komp), abym nie miał syfu. Wtedy jeszcze instalator win 11 pytał czy przywracać dane z kopii a ja tego nie chciałem. Wymieniłem tą płytę na nową i chciałem na niej aktywować swoją licencję. Zawsze to działało a teraz nie chce, bo pisze ze jest aktywowana na innym urządzeniu a przecież ją skasowałem na poprzedniej płycie. Jedyny ratunek to telefon do microsoftu czy są jeszcze jakieś sposoby? Kiedyś była taka opcja, ze ten klucz dało się ogarnąć tylko ja te stare (instalki win 11 na moim pc) usunąłem, więc nie mam jak przywrócić. Co mnie dziwi że skoro klucz miałem zsychronizowany z kontem microsoft to czemu on się nie aktywował jeśli go usunąłem na starej płycie i nawet ręcznie aktywowałem na nowej. Pełny kod znam, bo mam na opakowaniu.

Przejrzyj to. Masz nowy sprzet więc moze chodzi o jego ponowne powiazanie z kontem.

Zwróc uwage na tytuł „Ponowne aktywowanie systemu Windows 11 po zmianie sprzętowej” w srodkowej cześci artykułu

Podczas rozmowy z botem mogą ci doradzić ich aplikację webową do aktywacji offline, może się uda.

Inna płyta, ta sama licencja. Daj koledze, on też aktywuje.

No no, ograniczenia licencji. Kup nowy klucz lub powiaz go jeszcze raz z ms.