Mam problem z przerzuceniem filmików z kamery JVC GZ-HM200 na komputer… A mianowicie do kamery dostałem płytkę ze strerownikami na której znajduje się program “Everio MediaBrowser HD Edition” po przez który moge zrzucać filmiki z kamery na komputer lecz gdy próbuje wyskakuje mi bład “Konwersja filmu nie powiodla sie” i niewiem czemu tak jest… Wcześniej nie mialem zadnych problemów z przerzucaniem filmów z kamery… dopiero po formacie dysku i ponownym zainstalowaniu sterowników do kamery pojawił się ten błąd (przeinstalowywałem sterowniki 2 razy) Prosze o pomoc.
Podepnij kamerę do kompa samym kablem i niech komputer rozpozna urządzenie jako przenośny twardy dysk.
Wtedy “wejdź” do pamięci kamery znajdź film i przeciągnij go np. na pulpit.
Czasami kamera może zapisać plik video w dziwnym formacie. Poszukaj wiecej informacji na temat tego rozszerzenia.
Jeśli system nie rozpozna formatu video zmień rozszerzenie na .avi (oczywiście powinieneś mieć zainstalowana jakąś paczkę z kodekami; Mega klite codec pack).
Programy do zgrywania z urządzeń to lipa. Najszybciej i najprościej zrobićto bezpośrdnio z pamięci urządzenia.
Ta kamera zapisuje pliki w formacie “m4v” i jak wchodze normalnie na pamięć kamery to pokazują mi się pliki w jakimś formacie “CPI” których nie moge odtworzyć w żaden sposób… Niestety musze zrzucać te filmiki za pomocą programu… aha a co do kodeków to mam zainstalowane dokładnie te które napisałeś
Z tego co wyczytałem to kamera pewnie HD i producent poszedl najgorsza drogą.
Ja się nie znam ale przed zakupem (jak wszyscy piszą) trzeba było się dowiedzieć w jakich formatach zapisywany jest film (tak jak podają producenci aparatów fotograficznych) i wybrać kamerę która zapisuje w “ludzkim” formacie , żeby uniknąć takich problemów z egzotycznym formatami i pominąć oprogramowanie do zgrywania.
Koniecznie daj znać jakim programem (jeśli ci sie udało) odczytałeś albo przerobiłeś film :!: