Niedawno kupiłem nową kartę Radeon 9700 pro na allegro. Podczas grania wyskakuje VPU recover, i komp się wiesza.Kupiłem nowy zasilacz (CHIEFTEC 400W), dzisiaj na pamięciach zamontowałem radiatory i dalej to samo. Czy to znaczy ze karta jest zepsuta, czy można coś nią zrobić. Wyłączałem juz nawet Fast Write i nie pomogło. Co mam zrobić ??
spróbuj na kilku grach
jeżeli to samo - wgraj inne sterowniki
ewentualnie odchacz VPU recover
jeżeli to samo - kombinuj dalej
Grałem w różne gry, zmieniałem sterowniki i nic, w wyłączenie VPU recover też nic nie daje.
sprawdż kartę na innym komputerze
daj inny zasilacz na swoim-objaw wskazuje na zasilanie lub ?
kombinuj
Oto napięcia z everesta :
"Temperatury
Płyta główna 29 °C (84 °F)
Procesor 35 °C (95 °F)
Seagate ST380021A 33 °C (91 °F)
Wentylatory
Procesor 2948 RPM
Wartości napięć
Napięcie rdzenia procesora 1.63 V
+3.3 V 3.34 V
+5 V 5.00 V
+12 V 12.16 V
-12 V -11.95 V
-5 V 3.55 V
+5 V podczas wstrzymania pracy 4.92 V
VBAT baterii CMOS 3.41 V"
Czy te napięcia są odpowiednie ? Ciągle kombinuje nad tą kartą nie wiem co jeszcze wymyślić. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł żeby rozwiązać mój problem .Czy ta karta nadaje się już tylko na śmietnik ?? POMOCY
nic nie piszesz o rodzaju chłodzenia /problemy - wentylator?/
a poza tym - o ile się orientuję - te karty wymagają dodatkowego
zasilania - czy jest podłączone?
tak zasilanie jest podłączone. Przedwczoraj na pamięciach karty zamontowałem radiatory, a wentylator dzisiaj czyściłem, jest sprawny (karta HERCULES - czytałem że są w nich dobre wentylatory)
???
W piątek idę z kartą do kumpla i sprawdzę u niego czy chodzi. Jeśli u niego nie będzie problemów to znaczy że ta karta nie współpracuje z moją płyta główną czy co ?? Mogą być jeszcze jakieś inny powody tego problemu ??