Problem z ramem

Witam. W ostatnich dniach, coś dziwnego zaczęło się dziać z moim ramem najprawdopodobniej. Wszystkie gry ładują się 2 dokładnie 2 razy dłużej. Np. Race Driver GRID ładuje mi się na do wyścigu tak długo, że wchodzę ostatni mimo, że inni mają 1GB ramu, a ja 2GB. Tak samo we wszystkich innych grach. Np CoD 5 ładuje się teraz 2 minuty ;-/ Wcześniej ładowało się bardzo szybko.

Palit XpertVision GeForce 9600 GT 512MB DDR3 2xDVI PCI-E BOX

Intel Core Duo E2180 2.00 GHz BOX

Gigabyte GA-P31-DS3L

Modecom MC-350 350W

Patriot DDR2 PC6400 2x1024MB 800MHz CL4.0 EP LLK

Zaznaczam, że procesor był podkręcany do 2.6 i nadal jest podkręcony. Nie ma z nim żadnych problemów. Od około 3miesięcy jest podkręcony. Ram niezależnie na ile jest ustawiony to i tak samo długo ładuje.

Komputer jest kompletnie czysty. Logi hijack this były sprawdzane. Cały dzień poświeciłem na skany wszystkimi antywirusami online i spyware.

Nawet defragmentacje zrobiłem. Czy jest ktoś kto mógłby mi podać odpowiednie parametry dla pliku stronicowania dla mojego ramu?

Na początek może przeinstaluj sterowniki od karty graficzej,lub zainstaluj nowsze!

Sprawdz też pamięci np programem Memtest86 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … st86++2.01

Wykonałem mem test. Nie wykazał żadnego błędu. Jakieś jeszcze pomysły? Wie ktoś może jakiej wielkości powinienem mieć ustawiony plik stronicowania ?

standardowo jest to 1.5 razy wielkość ram więc ustaw tak, jak masz 2GB to ustaw na 3GB