Witam, mam problem z ręcznym wymuszeniem aktualizacji z Windows 7 do Windows 10.
Już dawno zarezerwowałem sobie Windows 10 jednak w aktualizacji nic nie mam a ręczne wymuszanie aktualizacji poleceniem
wuauclt.exe /updatenow po prostu nie działa.
Witam, mam problem z ręcznym wymuszeniem aktualizacji z Windows 7 do Windows 10.
Już dawno zarezerwowałem sobie Windows 10 jednak w aktualizacji nic nie mam a ręczne wymuszanie aktualizacji poleceniem
wuauclt.exe /updatenow po prostu nie działa.
Zaktualizuj sobie komputer tym programem :
http://www.dobreprogramy.pl/Windows-10-Media-Creation-Tool,Program,Windows,65126.html
A co z kluczem? Nie strace go?
A czy z tym programem można zaktualizować system bez utraty plików, dokumentów i programów?
jak przeprowadzisz aktualizacje to nowy system będzie na pewno aktywowany. Na pytanie czy stracisz klucz do 7 nie chce odpowiadać, bo na razie jest jedno wielkie zamieszanie z kluczami i zero konkretnych informacji, nie chce wprowadzać w błąd. Aczkolwiek jak instalowałem aktualizacje z 8 do win 8.1 to klucza do win 8 nie straciłem, pewnie będzie tak i w tym przypadku.
Zero informacji jest dla tych, którzy nie potrafią ich szukać.
I żadnych kluczy nie tracisz, bo jak i po co? Ktoś przyjdzie i ci zetrze klucz z naklejki?
Na obecnym systemie (aktywowanym) robisz uaktualnienie do Win 10, zakładasz i logujesz się na konto Live. Od tej chwili aktywacja Win 10 na Twój komputer zapisana jest na tym właśnie koncie.
Jak przyjdzie ci instalować system od zera, to po zainstalowaniu systemu (pomijasz wpisywanie klucza) logujesz się na swoje konto live i system ci się aktywuje.
Potwierdzam to co pisze @JeyJey . Po aktualizacji do win 10 i zalogowaniu do konta MS zapisywane są informacje o komputerze dla którego przypada licencja na win 10.
Czyli aktualizując do Win10 straciłem swój klucz na Windows 8, ale ten sam jest kluczem do 10 tak?
Jak grochem…
Nie nie tracisz klucza z windows 8