Problem z regulacją głośności w Windows XP

Witam,

przy uruchamianiu systemu poziom głośności automatycznie ustawia się w ten sposób:

65e02692983bc705med.jpg

Również po dłuższym działaniu komputera (gdy ręcznie ustawie sobie poziom suwaka na najwyższy poziom) suwak w magiczny sposób się przesuwa na dół - co wymaga ponownej interwencji aby go przesunać na samą górę skali.

Chciałbym, aby po uruchomieniu systemu poziom głośności był ustawiony w taki sposób, oraz aby nie zmieniało się ustawienie suwaków w trakcie pracy komputera:

9e721c36114be510med.jpg

Dziękuję za pomoc

Proponuję przeinstalować sterowniki odpowiedzialne za działanie karty dźwiękowej (nieważne czy masz zewnętrzną czy zintegrowaną, ta i ta potrzebuje sterowników). Jeśli to nie pomoże, przy użyciu menadżera urządzeń odinstaluj i zainstaluj ponownie kontrolery dźwięku.

Pozdrawiam

“…przy użyciu menadżera urządzeń odinstaluj i zainstaluj ponownie kontrolery dźwięku.”

Dodam, że trzeba to zrobić w trybie awaryjnym, ponieważ przy “normalnej” pracy nie usuniesz do końca sterowników. Podaj model karty dźwiękowej - za mało danych, aby coś więcej poradzić.

Tak, trzeba zrobić to w trybie awaryjnym. Przepraszam, zapomniałem o tym napisać i dzięki za zwrócenie uwagi Azi :slight_smile:

Pozdrawiam :slight_smile:

Drobiazg :slight_smile:

Sam mam problemy jak…

powolny-net-odlaczanie-neta-zawieszanie-systemu-t364138.html

Zaczynają się tego typu problemy - nie zwróciłbym uwagi, jakbym nie zrobił kilka kompów, co do których nie mam żadnych wątpliwości, że są prawidłowo zaprogramowane.

P.S.

To nie mój post :slight_smile: Tylko przykładowo wklejony, więcej ludzi na forach się pyta co się dzieje…

Pozdrawiam,