Witam wszystkich. Mam problem z restartami PC, może na początek opiszę sprzęt:
- intel G3220
-AsRock B85 Pro4
-Ocz 1600 mhz ram 2x4 gb
-OCZ Stealch&stream 500w
Mam problem z resetami pc. Zawsze jak uruchomię grę to po kilku bądź kilkunastu minutach wywala reset bez bsod. Jeśli nie wyłączę PC na chwilę, to będzie się tak resetował w momencie wczytywania systemu w kółko. Myśląc że to dysk odłączyłem główny dysk ale wywalało bsod lecz nic się nie zapisało, więc podłączyłem go i stary odłączyłem myśląc że to przez stary dysk, lecz dalej problem występuje tylko żadnych bsod nie ma. Kondensatory na płycie nie wyglądają na wylane bądź napuchnięte, więc narazie płytę nie podejrzewam. Sprawdziłem napięcia multimetrem i wydają się ok temperatury także, macie jakieś inne pomysły? Dodam że jak nie gram w nic to komputer się nie resetuje, a jak zacznę w coś grać i się zresetuje to po chwili gdy go włączę potrafi się w przeglądarce zresetować. Niżej dodaję napięcia jakie zapisałem:
MOLEX: +5v IDLE(5,11) +5v STRES(5,11-5,12) ; +12v IDLE(12,38-12,40) +12v STRES(12,37-12,39)
Dodam, że w stresie włączyłem orthosa i ustawiłem na test cpu i ram na 10 priorytecie, ale jak włączyłem grę, to napięcia były delikatnie mniejsze pewnie przez to że grafika była obciążona.