Tak jak w temacie. Mam problem z moim kompem, gdyz podczas uzywania neta coraz czesciej zaczyna mi sie pojawiac niebieskie ekran z bledem STOP oraz komputer sie resetuje. Przeczytalem wszystko odnosnie tego bledu w necie i nadal nie potrafie zdiagnozowac o co biega. Blad z podgladu zdarzen(zrodlo ‘SaveDump’) prezentuje sie tak:
Jednak niepokoi mnie rowniez inny blad w podgladzie zdarzen, ktory jest tuz przed powyzszym i jest go az 4 pod rzad. Przykladowy wyglada tak:
Zmieniaja sie tylko adresy w innych bledach. Dodam jeszcze co mowi dumpchk o najswiezszym zwisie:
Tam juz patrzylem. Tam ma niby jakis komunikat opisowy, ktory u mnie nie wystepuje… Mam tylko blad STOP 0x000000D1 (costam) a pozniej NDIS.SYS i jakies adresy… A wiec??
dlatego że ndis.sys to sterownik karty sieciowej (albo jakiś moduł). stąd się mogę tylko domyśleć że masz płytę główną opartą na chipsecie nforce. który to nforce ??
OK. Zostawie dzis na noc i jutro dam znac jak poszlo. Jednak tak logicznie myslac wszystko powinno byc OK?? Gdyz jak napisales NDIS.SYS odnosi sie do sprzetu sieciowego…
Złączono Posta: 26.07.2007 (Czw) 13:10
Hmpf… Dzis z rana podszedlem do kompa i zobaczylem kolejny BSOD Tym razem raport wygladal tak:
STOP 0x10000050
Czyli cos innego… Czy to wskazuje na uszkodzenie RAM-u?? POZDRO