Problem z robieniem foto [n73]

Witam,

Posiadam problem ze swoją nokią N73

Polega on na tym, iż gdy chcę zrobić zdjęcie to ustawia się ostrość, ale nie można przyciskiem od aparatu zrobić zdjęcia, tak samo nagrać sekwencji video.

Jak można zastąpić ten przycisk aparatu ? I gdzie mogę naprawić te przycisk i za ile?

Dodam ze wszystko działało ok…

nie da rady zrobić inaczej zdjęcia jak tylko korzystając z tego przycisku… w zwykłym komisie Ci to powinni naprawić… wystarczy prawdopodobnie wstawić nowy przycisk… bądź ewentualnie tylko go przylutować gdyż często one się urywają z jednej strony… myślę ze koszt takiej zabawy to około 20 - 30 zł.

okej :wink: a tak poza tematem to czasami mi sie włacza galeria… nie wiem czy to przez ten przycisk obok przypadkiem naciskam ale mnie to denerwuje… dało by sie go wyłączyc ?

Nie da się wyłączyć… jest i będzie… chyba ze podczas składania jej w komisie po całej operacji z przyciskiem aparatu urwą Ci go zupełnie przypadkiem…:slight_smile: co jest bardzo prawdopodobne:) sam miałem takie sytuacje nie raz jak reperowałem te telefony:)

a czy przy tej akcji naprawiania przycisku foto długo bd musiał czekac czy mozliwe ze to na miejscu zrobią ??

możliwe ze na miejscu… zależy jaki komis… to ok 20 mim roboty… łącznie z rozkręceniem, wymiana i skręceniem…

zainteresowanych tą sprawą powiem ze jakos od wczoraj przycisk mi znowu dziala xD cud ? :stuck_out_tongue: znacie jakies wyjasnienie czemu nie dzialal a teraz dziala ? :smiley: