Problem z rom'em do telefonu!

Tak jak w temacie Problem z rom’em do telefonu!

Qtek S100

HTCHAG_ROM_WWE_R5

Po włączeniu wyświetla się taka informacja:

This rom can’t run on 64mb RAM

Co zrobić?

Zmieniałeś rom?? czy instalowałeś spolszczenie?? A co ja napisałem w temacie nakladka-spolszczenie-t386368.html , żeby nie brać się za to samemu , instalacja romu czy spolszczenia nie jest taka prosta na windows mobile , najpierw trzeba zapoznać się z wieloma tematami , opisami problemami dotyczące odpowiedniego modelu http://www.pdaclub.pl a jest tam “studiowania” co najmniej na kilkadziesiąt dni a potem brać się za aktualizacje, niedostosowanie się do przedstawionych na “pdaclub” instrukcji to w 99.999999% śmierć dla smarfona , masz ułamek % szansy że to tylko agonia a nie smierć. Oddać w ręce fachowców nic innego nie pozostaje bo jak to tylko agonia to własnymi działaniami można go uśmiercić.

Dodane 16.03.2010 (Wt) 15:23

tego romu nie można uruchomić na 64mb pamięci -wolne tłumaczenie

masz nieodpowiedni rom

Zainstalowales rom dedykowany dla Qtek S110 ktory to ma 128mb RAM. Cotulla wypuszczal romy na oba uradzenia - S100 (64 Ram) i S110 (128 Ram). Wizualnie sie nie roznia, ale bebechami juz owszem.

@Zbych1 nie przesadzaj, Magiciana ciezko jest uwalic nawet niedoswiadczonemu, ale fakt pasuje co nieco poczytac zanim zacznie sie zabawe z romami.

Instalacja spolszczenia jest prosta w porownaniu do instalacji romu wiec nie ma co demonizowac.

Zrobiłem tak:przy włączonym wm 6.5 professional wszedłem w folder windows\boot-kliknąłem i tam było napisane:

Rom type (cztery rodzaje O,S i dwa inne co zrobić ?? )

Może podłącze go do kompa przez usb-co dalej ??

Jak Ci nie wejdzie w tryb bootloadera(doczytaj co to) to mozesz probowac wgrac orginalny rom, a pozniej WM6.5 raz jeszcze. Jak nie, to masz przycisk do papieru, mozesz sprzedac na czesci.

Jak go komp "zobaczy"tela lub wejdziesz w bootloader to tel jest do uratowania , jak się nie da to “zabiłeś” fona , jedynie co pozostaje to go spalić żeby jego widok nie podnosił cisnienia , najpier się czyta ,czyta ,czyta i jeszcze raz czyta a po kilkunastu dniach czytania znowu się czyta od początku i tak aż do zrozumienia czytanych wądków a potem można eksperymentować , to zwiększa szanse że nie uśmiercisz sprzętu jakieś 50/50 bo zawsze się coś niedoczyta , domeną polaków znaną na całym swiecie jest to że jak coś kupią to najpierw podłączą pomijając najważniejsze “instrukcje”.

Nawet najprostszą rzecz można uwalić.

@Domcio 181 jak masz tego s100 w kompletnym zestawie to go moge odkupic - zaproponuje cale 30zl z przesylka 8-[

Problem rozwiązany złe ustawienie-nie trzeba instalować nowego systemu!

Olmeca OSZALAŁEŚ [-X sprzęt wart jakieś 500-600 zł(Jest niedawno zkupiony w sklepie !!

Qtek S100 to jest MDA Compact… (jedynka!)

i on jest wart 500-600zł? chyba 100zł…

nie dość że ma mało ramu, słaby proc, praktycznie do niczego ten telefon (a instalacja WM6.5 w fonie poniżej 128mb ram to czysta głupota…)

30zł za s100 z uwalonym softem to dobra cena, za sprawny więcej niż 100zł się nie bierze…

Coś mi się wydaje że co najmniej po zakupie sprzętu 5 lat przespałeś , jak na tela to już zabytek , nokie jedne z pierwszych w normalnych rozmiarach np. 3110 , 3210 lepiej stoją jak ten Qtek, no dobra masz co masz ale nie przesadzaj z romem bo pewnie 6.1 ma spore kłopoty aby płynnie na tym działać.

Wlasnei 6.1 dziala swietnie bo to sa przeszczepy by Cotulla. Gosc plodzi romy w oparciu o stary dobry i stabilny WM2003SE, a za to z uzywalnosci jaki dal WM 6.1 do tej pory wielu kucharzy nie wie jak on wlasciwie te swoje hybrydy produkuje.

Już kiedyś do tego doszedłem i z tego co mi się wydaje koleś po prostu ma kod źródłowy WM :wink:

500zł to dobra cena za MDA Compact ale IV :smiley: czyli Diamond :wink: jedynka ma ponad 7 lat, no ludzie!

Nie zgodze sie z pojeciem ze S100 ma slaby procek - tam jest intel 416mhz wiec maly grubasek ma moce przerobowe. Piszac ze slaby proc miales chyba na mysli Charmera ktory to ma naprawde wydajnego Omapa 195mhz - ostatnio sprzedalem caly komplet pudelkowy za 160zl.

No i za chwile bede staral sie stawiam dedykowana wersje WM6.5 na Aximie z 64ram i licze ze bedzie dobrze dzialac - ale tu pod maska mam spory procek :lol:

u mnie na XDA Exec przy 520mhz podkręconym do 624mhz z 64mb ram było z 15-20mb ram wolne ale wm6.5 chodził tragicznie, tzn. nie było źle ale wm6.1 albo wm5 są zdecydowanie szybsze

Heh…proces udany, ale jednak dla mnie WM 6.5 to nieporozumienie. Ten system chyba tylko ma wygladac i nic wiecej, wracam na fiirmowy WM 5.0 bo wiem ze na pewno wszystko bedzie dzialac.

To dlatego że 6.5 to całkiem inny interfejs i ciężko do niego się przyzwyczaić , aczkolwiek przedwczoraj w koncu dałem się przekonać na zachwalany i polecany ultra cleaner 6.5.1 revolution do mojego diamonda , działał stabilnie około 20 minut , część potrzebnych mi programów nie dało się zainstalować bo ktoś do romu wpakował frameworka niekontabilnego z niższymi wersjami np. 2 a jak wiadomo mając najnowszego nie można instalować starszych , co z tego że miałem 50% więcej dostepnej pamięci operacyjnej jak diamond i tak działał ja przymulony , często się wieszał , po dwóch godzinach udręki powrót do mojego ulubionego romu 6.1 na którym nie mam żadnych problemów , dokładnie zero problemów . A no jeszcze wpakowano do 6.5.1 program który maił przyspieszyć działanie programów a jak się okazało wyłaczył przy okazji przyspieszenie sprzetowe 3D co poskutkowało niemożnością uzywania programów z funkcją 3D np interfejsu mobile shell 3.5.3, uruchomienie karuzeli czy sms 3D zawieszało cały system

1.Szybki procek 416MHz

2.Na programy zostaje mi 40 mb

3.Żadna gra się nie ścina(Testowałem nawet gry na Samsunga Avile)

4.Trzeba umieć korzystać z wm 6.5 Professional by się niecioł

5.Macie za słaby sprzęt jak tnie się wam wm 6.1 !!

lol xD jakby avila była czymś mocnym, to nawet systemu nie ma, jave to odpalały fony 10 letnie :stuck_out_tongue:

dobrze specu od WM który nawet sobie z romem poradzić nie potrafił i potrzebuje spolszczenia i kupił 7letniego palmfona za 500zł :smiley:

nie wiesz chyba jak chodzi WM6.5 na dobrym sprzęcie…

szybki? 624mhz można nazwać szybkim albo 520mhz, 416mhz to nic nadzwyczajnego…

Poradziłem sobie z tym rom’em i nie kupiłem go za 500 zł :oops: