Problem z Router asmaxa (brak połączenia)


(żabol) #1

Witam serdecznie

otóż mam problem, mam neostrade 1Mb i chcę ja rozdzielić do drugiego kompa... w tym celu zakupiłem Router Asmax AR 904u postępowałem według instrukcji załączonej do routera ale i tak nie mogę sobie poradzić, Dioda ADSL miga cały czas...


(Kruk I) #2

tak sie składa że również nie dawno kupiłem i mi śmiga ładnie ;]

oba komputery masz podłączone tym kablem szerokim czy jeden przez USB? Sterowniki poprawnie zainstalowałeś? powiedz coś więcej :slight_smile:


(żabol) #3

jeden jest połączony przez USB... i cały czas mi mruga adsl.. może trzeba odinstalować modem od neostrady ??


(Kruk I) #4

no a jeszcze tego nie zrobiłeś?? :open_mouth:


(żabol) #5

odinstalowałem modem od neostrady, zainstalowałem router zrobiłem tak jak pisze i nic adsl nadal mruga, może napisz co robiłeś po kolei ?? aha na dole zawsze wyskoczy że kabel sieciowy jest odłączony... jak jest podłączony :expressionless:


(Kruk I) #6

a podłącz neostrade(oryginalny modem) i sprawdź czy działa Ci internet bo jeśli nie wykrywa lini to coś musi być na rzeczy


(żabol) #7

okej już sobie poradziłem :slight_smile: ale teraz mam takie pytanie czy idzie zrobić żeby było można resetować ip bądź też żeby dało sie używać AutoConect ?? jest mi to potrzebne....


(Kruk I) #8

eee nie wiem po co Ci AutoConnect ;] ja uruchamiam komputer i od razu mogę działać na internecie żadnego łączenia żadnych okienek :wink: co do ip to rapid share sie kłania ;>? Nie wiem jak to wygląda po zmianie modemu :frowning:


(żabol) #9

właśnie chodzi o rapida żeby mi się resetowało połączenie i zmieniało ip... aha i jeszcze jedne sprawa mój komputer jest podłączony do routera przez usb i net chodzi wolno.... drugi kompuer jest połczony krosowanym i strony na nim szybko wchodzą bez przycinki idzie coś z tym zrobić ??


(Kruk I) #10

mam ten sam problem :wink: sprawdź czy masz kartę sieciową w kompie jeśli nie to musisz kupić w sklepie (najzwyklejsza ok 15 zł). Wtedy podłączyć i powinno śmigać, bo USB spowalnia połączenie :roll: Ja jeszcze tego nie zrobiłem bo mi sie nie chce jechać do skolepu:P


(żabol) #11

okej dzięki za pomoc :slight_smile: już wszystko pasuje :slight_smile: nawet nie musiałem kupować karty sieciowej ponieważ przy płycie mam wejście :slight_smile: ale i tak pewnie co jakiś czas będę się przełączać na modem neo bo tutaj nie idzie resetować tak szybko ;/


(Kruk I) #12

no to git :slight_smile:


(Bolo92) #13

chyba wystarczy reebot routera i od nowa się połączy z neo i będzie nowe IP, ja wiem czy tak długo zależy jak Twój routerek wstaje, bo nasz w sieci szybko jedynie zczytuje ustawienia do 5-7min przy 33 użytkownikach i wiele ustawień QOS, schedule itp. No i wtedy każdy ma full łacza dopóki nie przeczyta swoich ustawień i się do nich nie zastosuje.


(żabol) #14

Witam ponownie mam teraz taki problem gdyż zrobiłem format i zainstalowałem router ale u mnie jedynie chodzi przez usb gdy podłączam szeroki kabel to nie wykrywa wg routera co z tym zrobić ??


(MrAsusrp6) #15

A sterowniki do karty sieciowej zainstalowałeś ?


(żabol) #16

o właśnie oto chodziło dzięki

Tylko dlaczego nie zainstalowały się zaraz jak instalowałem wszystko z płytki asusa :roll:

pozdro