Witam mam problem z routerem Pentagram Cerberus P 6331-42, a więc ikona ADSL i PPP gasną co jakieś 2 minuty ADSL pomiga i jak już tam znajdzie wszystko to chodzi internet nie wiem co jest przyczyną tego. To tak jak by się router tracił sygnał. Proszę o pomoc będę wdzięczny.
-
Zobacz, czy twoje kable telefoniczne nie są prześniedziałe, jak miałem mały modem Neostrady, to nie chciał się połączyć.
-
Jeżeli punkt pierwszy jest błędny to zadzwoń do pomocy technicznej twojego dostawcy usług internetowych (TP, Netia, czy co tam masz… może błąd występuje u nich).
Dzwoniłem już powiedzieli mi, mogę mieć wirusy ale przeskanowałem kompa i nic
Wirusy? Kiedy to router się rozłącza z siecią, a nie komputer z routerem. Wspomniałeś im o tym? Komputer jako taki nie jest niczemu winien, jeżeli już, to zainfekowałby inne komputery w sieci, ale router zostałby nienaruszony…
Jeśli nie sprawdziłeś wcześniej kabli, to dobrze by było je sprawdzić. Jeżeli już to zrobiłeś, to zadzwoń jeszcze raz do pomocy technicznej i powiedz im, że twój router chociaż jest poprawnie skonfigurowany zrywa połączenie.
Przecież diody gasną na routerze. Co to ma wspólnego z komputerem? Bo wirusów na routerze chyba nie masz. Nie wiem, czy takie w ogóle są, ale jeśli są, to bardzo rzadko spotykane (jeśli chcesz sprawdzić, czy nie masz wirusów na routerze - jeśli w ogóle takie istnieją - podłącz komputer oryginalnym modemem).
Musisz zgłosić problem techniczny na infolinii (19393 - TPSA, *88 - Netia). Powiedz że migają diody na routerze, a nie w komputerze. Ewentualnie możesz powiedzieć że sprawdzałeś na innym komputerze albo że robiłeś format c:, bo to potwierdziłoby na 100% że nie masz problemów z komputerem.
Dobra dzięki za pomoc gdy podłączyłem mały modem od neo to mi chodziło dobrze.Coś z modemem się dzieje oddam go na gwarancje powinni rozwiązać problem.
kanal94 , popraw tytuł tematu, używając przycisku