Problem z routerem

Witam, mam nadzieję że wybrałem dobrą kategorię.

Męczę się z dziwnym problemem.
Zauważyłem, że od dwóch dni nie mogę zalogować się do gry GTA ONLINE. W środę wieczorem wyłączyłem grę (która działała normalnie odkąd formatowałem system, ± 6 miesięcy), w czwartek wieczorem (wczoraj) już mam z tym problem.

I piszę o tym w kontekście problemu z routerem, ponieważ:

• gdy pobrałem program VPN i zalogowałem się jako IP z USA wszystko działało w miarę sprawnie
  • gdy udostępniłem internet z dwóch różnych telefonów wszystko działało w miarę sprawnie

Kolejny dziwny problem z tym związany to to, że nie mogę wczytać strony RockstarGamesSocialClub. Wszystkie pozostałe strony działają bez zarzutów (wp, olx, fb, gmail, youtube, wszystko wszystko).

Router resetowałem, kilka razy, wyłączyłem go też na 30 minut bo takie było zalecenie na którejś stronce. Nadal nic.
Model routera to Technicolor CGA2121. Internet z Vectry. Łączę się z nim za pomocą połączenia 5 GHz modemem Archer T4U.
Tak jak pisałem, wszystko było cacy przez ostatnie pół roku, nic nie robiłem, nic nie kombinowałem, przestało działać nagle.

Jeśli kategoria jest nieprawidłowa proszę o przeniesienie. I o pomoc ;]

Fotki

Krzysiek

Masz może IPv6? Może Vectra ma skopane IPv6 jak podobnie ma UPC i trzeba pod klub Rockstar cofać do IPv4 jak dostawca się zgodzi.

Nie wiem jedynie na ile też stronę / serwer popsuł sobie po prostu “Rockstar” - administratorzy tego serwera nie umieją w IPv6?

Wszedłem na pierwszą lepszą strone i jest tam napisane, że nie mam IPv6

Foto