Problem z rozdzielczośćą

Witam jeśli zły dział to przepraszam a tera do sedna.

Posiadam netbooka samsung N130 specyfikacje http://www.smart24.gazeta.pl/Smart24/1, … tbook.html

Kiedy odpalam jakąś gierkę to wyświetla tylko cześć obrazy reszta jest poza ekranem przykładowo w grze savage2 domyślna rozdzielczość to 1024x786 a max netbooka 1024x600 da się coś z tym zrobić ?? Żebym mógł grać normalnie.

P.S. kiedy udaje mi się już dotrzeć do opcji w grze i zmian to jedyna opcja na jaką mogę zmienić to ta co była czyli 1024x786.

Jeśli coś zile napisałem lub coś innego proszę o wyrozumiałość nie jestem obeznany w tej materii.

Możesz np. podłączyć zewnętrzny monitor. (to chyba jedyna opcja, w przypadku kiedy najmniejsza obsługiwana przez grę/program rozdzielczość, przekracza nominalną rozdzielczość matrycy).

Jeśli gra obsługuje twoją rozdzielczość(w tym przypadku tak nie jest ale myślę, że w innych grach tak)ale ma ustawioną domyślnie większą, to możesz spróbować uruchomić w 640x480. W WinXp wygląda to tak:Prawym na aplikację, Właściwości, Zgodność, Uruchom w rozdzielczości ekranu 640x480

xSamoTix ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.