Witam serdecznie, mam problem z ustawieniem rozdzielczości ekranu. Otóż tak… rozwiązałem już sprawę sam, ale to na samym końcu. Nie do końca rozwiązałem. Przedstawię jak to wyglądało od początku by każdy mnie zrozumiał co mam na myśli.
Otóż zamówiłem nowy komputer, specyfikacji nie będę podawać bo to nie jest tutaj potrzebne. Gdy do mnie doszedł to natychmiastowo postanowiłem podłączyć wszystko, oczywiście odpalić i ustawić. Jednak przy ustawianiu rozdzielczości był problem, nie mogłem dać większej niżeli 1240x1080-740 tylko mniejsze mi się pokazywały, przy używaniu kablu DVI (RGB). Postanowiłem przełączyć na HDMI i sprawdzić jak to się będzie prezentować i pokazało się 1920x1080 - ale! Był tekst abym spróbował ponownie ponieważ tej rozdzielczości nie akceptuje komputer. Cały czas w sterownikach, mam przy karcie graficznej NVIDIA Geforce GTX 970 wykrzyknik. Próbowałem odinstalowywać sterowniki, instalować, aktualizować, a nawet wczoraj formata całkowitego zrobiłem! Nic to nie dało… dzisiaj pomyślałem sobie, spróbuję odpalić komputer bez karty graficznej. Wyciągnąłem ją, podłączyłem i odpaliłem. Nie mam karty graficznej, ale ustawić - ustawiłem 1920x1080 i działa Teraz tu się kłania moje pytanie, coś źle zrobiłem czy jednak to karta graficzna jest zepsuta? Mój monitor to LG - 22 cale.
Dodam że gdy wyjąłem kartę graficzną to nie posiadam aktualnie 4 wtyczek z tyłu, podłączyłem ją po wpięcie tak jakby płyty głównej. Moja obudowa to - ZALMAN Z5. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź, bo nie wiem co mam teraz zrobić. Bez tej karty graficznej nie pociągnę, to wiadomo. Dziękuje wszystkim z góry! Czekam!