Problem z rozdzielczością i detalami w grach;/

Witam!! Mam dziwny problem(przynajmniej dla mnie). Mianowicie przy większości gier nie mam żadnej różnicy w wydajności pomiędzy grafiką na najmniejszej rozdziałce i minimalnych detalach i największej i maksymalnych detalach(razem z 8AA,16AF).Nie wiem o co w tym w ogóle chodzi, :frowning: pogubiłem się już! Proszę pomóżcie!!

Mój konfig to:

P4 2,6Ghz,

1024Mb ram,

MSI GeForce7800GS 256MB.

Może najzwyczajniej nie zatwierdzasz nowych ustawień w grze :?

Prosze o konkretny tytuł

Prawidłowy dział - Gry

Aha i nie wiem czy to ważne… Ostatnio wymieniałem grafe z geforce 5600XT i nie zrobiłem żadnego formata, może to przez to?

Złączono Posta : 29.03.2006 (Sro) 22:02

Zatwierdzałem! Grafika się zmienia ale fps-y cały czas zostają takie same.

Warto zmienić sterowniki na najnowsze uprzednio odinstalowując stare :wink:

Co ma jedno wspólne z drugim

BTW

Proszę mienić tytuł na konkretny :evil:

Serowniki też zainstalowałem najnowsze! Ale działo się nadal to samo! To raczej nie przez stery.

Ficu : ale to jest na dobre czy na złe ? Masz np; cały czas 70 fps ? jeżeli gra ci nie sakcze to czym się przejmujesz ? :shock:

No właśnie jest troche dziwnie bo są straszne wachania klatek np w takiej grze jak king kong(miałem razem z kartą graficzną) czasami jest tak spokojnie ponad 100 klatek,a w innych miejscach nie da sie grać bo klatki spadają do ok 15 :?

Złączono Posta : 29.03.2006 (Sro) 23:37

W half life 2 podobnie jest! I jak na złość nawet nie mogę zmniejszyć grafiki ani nic :-x

Ficu : wiesz co… rozumiem ze to twoj pierwszy komp ale bys bzdur nie pisal na forum :confused: To chyba normalne ze trzeba uzyc wiekszej mocy tam gdzie jest wiecej obiektow do przetwozenia prawda ? a jak twoj komp nie nadaza to klatki spadaja…

TaOs : ty mnie chyba nie zrozumiałeś! Chodzi mi cały czas o to czemu nie mam apsolutnie żadnej różnicy w wydajności pomiędzy grafiką na największych detalach i najmniejszych? Bo nie wiem jak tobie ale mi się wydaje to trochę dziwne…Ja szukam tylko pomocy i mam nadzieje że znajdzie się tutaj jakaś kompetentna osoba, która rozwiąże mój problem!

Sprawdź czy masz Directa 9.0c

Ficu : inaczej… jak rozumiesz słowo wydajność ?

Błażej :Mam dx9.0c wydaje mi się że wszystko jest tam w porządku, ale może coś tam trzeba ustawić? Nie znam się na tym nie wiem co poszczególne ustawienia dają?!

TaOs :wydajność to znaczy tak jak pisałem wcześniej czyli ilości klatek!

Przy grafice 640*480 i wszystkich minimalnych detalach fps-ów jest identycznie tyle samo co przy rozdzielczości 1280*1024 i wszystkich maksymalnych detalach + AA8 AF16! Czy teraz dla ciebie już dostatecznie wyjaśniłem swój problem?

Złączono Posta : 02.04.2006 (Nie) 0:17

Wczoraj zrobiłem formata a problem dalej się powtarza!! :cry: Nie wiem co zrobić? Czy jest możliwe, że karta jest uszkodzona? Czy może te gry poprostu nie obsługują w pełni tej karty?? Czy jest to w ogóle logiczne :evil: ? Proszę pomóżcie!

Złączono Posta : 13.04.2006 (Czw) 23:56

Mam jeszcze pytanie. Czy te wyniki są prawidłowe w 3DMarku05? Bo jak na moje oko w pierwszych 2 testach to jest o wiele za mała różnica. Jak może ktoś się zna albo ma tą karte to bardzo proszę niech odpisze!

Rozdzielczość: 320*200

3DMark Score 6364

GT1 - Return To Proxycon 23,6 FPS

GT2 - Firefly Forest 16,5 FPS

GT3 - Canyon Flight 42,2 FPS

Rozdzielczość: 1024*768

3DMark Score 5952

GT1 - Return To Proxycon 23,3 FPS

GT2 - Firefly Forest 16,7 FPS

GT3 - Canyon Flight 34.6 FPS