Witam!! Mam dziwny problem(przynajmniej dla mnie). Mianowicie przy większości gier nie mam żadnej różnicy w wydajności pomiędzy grafiką na najmniejszej rozdziałce i minimalnych detalach i największej i maksymalnych detalach(razem z 8AA,16AF).Nie wiem o co w tym w ogóle chodzi, pogubiłem się już! Proszę pomóżcie!!
No właśnie jest troche dziwnie bo są straszne wachania klatek np w takiej grze jak king kong(miałem razem z kartą graficzną) czasami jest tak spokojnie ponad 100 klatek,a w innych miejscach nie da sie grać bo klatki spadają do ok 15 :?
Złączono Posta: 29.03.2006 (Sro) 23:37
W half life 2 podobnie jest! I jak na złość nawet nie mogę zmniejszyć grafiki ani nic :-x
Ficu : wiesz co… rozumiem ze to twoj pierwszy komp ale bys bzdur nie pisal na forum To chyba normalne ze trzeba uzyc wiekszej mocy tam gdzie jest wiecej obiektow do przetwozenia prawda ? a jak twoj komp nie nadaza to klatki spadaja…
TaOs : ty mnie chyba nie zrozumiałeś! Chodzi mi cały czas o to czemu nie mam apsolutnie żadnej różnicy w wydajności pomiędzy grafiką na największych detalach i najmniejszych? Bo nie wiem jak tobie ale mi się wydaje to trochę dziwne…Ja szukam tylko pomocy i mam nadzieje że znajdzie się tutaj jakaś kompetentna osoba, która rozwiąże mój problem!
Błażej :Mam dx9.0c wydaje mi się że wszystko jest tam w porządku, ale może coś tam trzeba ustawić? Nie znam się na tym nie wiem co poszczególne ustawienia dają?!
TaOs :wydajność to znaczy tak jak pisałem wcześniej czyli ilości klatek!
Przy grafice 640*480 i wszystkich minimalnych detalach fps-ów jest identycznie tyle samo co przy rozdzielczości 1280*1024 i wszystkich maksymalnych detalach + AA8 AF16! Czy teraz dla ciebie już dostatecznie wyjaśniłem swój problem?
Złączono Posta: 02.04.2006 (Nie) 0:17
Wczoraj zrobiłem formata a problem dalej się powtarza!! Nie wiem co zrobić? Czy jest możliwe, że karta jest uszkodzona? Czy może te gry poprostu nie obsługują w pełni tej karty?? Czy jest to w ogóle logiczne :evil: ? Proszę pomóżcie!
Złączono Posta: 13.04.2006 (Czw) 23:56
Mam jeszcze pytanie. Czy te wyniki są prawidłowe w 3DMarku05? Bo jak na moje oko w pierwszych 2 testach to jest o wiele za mała różnica. Jak może ktoś się zna albo ma tą karte to bardzo proszę niech odpisze!