Juz pisalem o tym post ale napisze jeszcze jeden zeby sprostować
Mam nowego Siemensa, kupiony z 2 dni temu.
Maksymalna rozdzielczość to 1280x800 bodajże
Do kompa byla dolonczona plyta z Knopixem 4.0 z KDE, pod nim z rozdzielczością jest Okej ale nie chce tego Knopixa, popierwsze z powodu ze jest przeladowany programami (Wersja DVD, ze wszystkimi badzienymi porgramami, samych akcelatorów poebierania jest chyba z 10
Po drugie bedzie to komputer dla mojej starszej siostry, studentki ktorej komputer bedzie sluzyl tylko do Internetu i Pisania w Open Office.
Ten Knopix jest za bardzo przeladowany, dlatego zainstalowalem jej Ubuntu 7.04, i jest problem z rozdzielczością bo najwyższa to 800x600, robilem to co pisano mi wczesniej więc
Zainstalowanie tych sterowników XORG czy jakoś to za duży oldschool jak dla mnie, nie kumam o co chodzi
Pozniej bylo cos z instalacją “915resolution” ale jak okazalo się to już bylo, trzeba bylo jeszcze zmienić coś w tym pliku 915…, zrobilem tak male rozdzielczość się nie zmienila, prosze o pomoc, z gory dzięki
Złączono Posta : 27.07.2007 (Pią) 22:30
Teraz jeszcze mi się coś na myśl nasunęło, czy może nie zainstalować Kubuntu, bo pod tym Knopixem wszystko bylo Okej, więc może Kubuntu ?!