Problem z ruterem TP Link WR -543G nie łączy z internetem

Witam kupiłem dziś w tytule wymieniony ruter  który był używany i teraz zastanawiam się czy nie zostałem oszukany dlatego że  po powrocie do domu i  rozpakowaniu sie  przeszedłem do  podłączenia i tu zaczęły się schody i nie wiem czy to wynika  być  może  z poprzednich ustawień właściciela  i muszę teraz ponownie konfigurować ruter  czy po prostu  ruter jest zepsuty  mianowicie  sieć  działa  połączony jest  kablami do pc  mogę wejść w konfigurację  i zmieniać parametry ale kompletnie się na tym nie znam   do tego   gdy  próbuje uzyskać dostęp  do internetu tu  gdzie  mamy ta  ikonę  w  prawym dolnym  rogu  sieci jest wykrzyknik   z informacją brak dostępu do internetu próbowałem również  coś wskórać po przez resetowanie rutera 

zdzisiekZklanu , zgodnie z regulaminem, który zaakceptowałeś podczas rejestracji, proszę dokonać zmiany tytułu na taki, który wstępnie opisze problem, w przeciwnym razie temat zostanie przeniesiony do kosza.

W celu dokonania korekty tytuły należy użyć opcji edytuj w poście otwierającym wątek, a następnie skorzystać z pełnego edytora tekstu.

Nic nie jest uszkodzone każdy router po zakupie trzeba skonfigurować pod swoją sieć.

Jaki masz internet od tego zacznijmy ;]

jest to internet bezprzewodowy  odbierany za pomocą anteny kierunkowej  , dodam że jeszcze dziś miałem taki sam ruter nowy z tym że był pożyczony  i musiałem oddać tylko że z nowym było tak że  podłączyłem i wszystko  śmigało bez żadnych ustawień IP  MACów i co tam jeszcze jest  dlatego tym większe moje zdziwienie 

dorzucę jeszcze  fote bo próbowałem to skonfigurować ale nici  widać tu szczegóły sieci i  konfiguracje   rutera może wam coś powie 

http://postimg.org/image/ol1xwio8p/

Wejdź do ustawień routera kliknij z menu opcję:

Network > LAN następnie wpisuj tak > IP Address > 192.168.4.1 reszty nie ruszaj

Teraz wejdź do DHCP:

Default Gateway: 192.168.4.1

Primary DNS: 8.8.8.8

Secondary 8.8.4.4

Reszty nie ruszaj

SAVE i rozłącz się komputerem z siecią i połącz na nowo :slight_smile:

no świetnie  teraz się łączy z internetem  a już  bałem się  że  ruter jest uszkodzony :slight_smile: