Problem z samoczynną instalacja ati catalyst control center

To co w temacie.Przeskanowalem skanerami online panda i mks .Z systemu Nod32 i ad adware.Do naprawiania blendów jv16 powertools i Tune up utilites 2006(Oto wszystkie programy kturych użyłem do naprawy).Gdy klikam prawym przyciskiem muszy odpala się instalacja wspomnianago programu w tytule i po chwili restart kompa proszę o pomoc.

D:\WINDOWS\Minidump\Mini021306-08.dmp

D:\DOCUME~1\Lowrider\USTAWI~1\Temp\WER2.tmp.dir00\sysdata.xml

to sa pliki które prawdopodobnie to powodujo bo gdy odpalam windowsa to raz mignie obraz na czarno i pokazuje się okno wyślij raport o błędach

daj na pliki i pokazuje je

Oto log z hijacka

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 02:48:56, on 2006-02-13

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:

D:\WINDOWS\System32\smss.exe

D:\WINDOWS\system32\csrss.exe

D:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

D:\WINDOWS\system32\services.exe

D:\WINDOWS\system32\lsass.exe

D:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe

D:\WINDOWS\system32\svchost.exe

D:\Program Files\TuneUp Utilities 2006\WinStylerThemeSvc.exe

D:\WINDOWS\System32\svchost.exe

D:\Program Files\TGTSoft\StyleXP\StyleXPService.exe

D:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

D:\Program Files\Eset\nod32krn.exe

D:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

D:\WINDOWS\Explorer.EXE

D:\WINDOWS\System32\nvraidservice.exe

D:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvMixer\NVMixerTray.exe

D:\Program Files\Eset\nod32kui.exe

D:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe

D:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe

D:\Program Files\TGTSoft\StyleXP\StyleXP.exe

D:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

D:\WINDOWS\System32\wbem\unsecapp.exe

D:\WINDOWS\System32\wbem\wmiprvse.exe

D:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe

D:\Program Files\Opera\Opera.exe

D:\WINDOWS\System32\msiexec.exe

D:\WINDOWS\system32\NOTEPAD.EXE

F:\Programy\hijackthis\HijackThis.exe

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = 

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - D:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll

O2 - BHO: IeCatch2 Class - {A5366673-E8CA-11D3-9CD9-0090271D075B} - D:\PROGRA~1\FlashGet\jccatch.dll

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - D:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [NVRaidService] D:\WINDOWS\System32\nvraidservice.exe

O4 - HKLM\..\Run: [NVMixerTray] "D:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvMixer\NVMixerTray.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "D:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE

O4 - HKLM\..\Run: [ATICCC] "d:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe" runtime -Delay

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "D:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O4 - HKCU\..\Run: [STYLEXP] D:\Program Files\TGTSoft\StyleXP\StyleXP.exe -Hide

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "D:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O8 - Extra context menu item: Ściągnij przy pomocy FlashGet'a - D:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm

O8 - Extra context menu item: Ściągnij wszystko przy pomocy FlashGet'a - D:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - D:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll

O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - D:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - D:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe

O16 - DPF: {2BC66F54-93A8-11D3-BEB6-00105AA9B6AE} (Symantec AntiVirus scanner) - http://security.symantec.com/sscv6/SharedContent/vc/bin/AvSniff.cab

O16 - DPF: {644E432F-49D3-41A1-8DD5-E099162EEEC5} (Symantec RuFSI Utility Class) - http://security.symantec.com/sscv6/SharedContent/common/bin/cabsa.cab

O16 - DPF: {9A9307A0-7DA4-4DAF-B042-5009F29E09E1} (ActiveScan Installer Class) - http://acs.pandasoftware.com/activescan/as5free/asinst.cab

O16 - DPF: {E7544C6C-CFD6-43EA-B4E9-360CEE20BDF7} (MainControl Class) - http://www.mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab

O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - D:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe

O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - D:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe

O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - D:\Program Files\Eset\nod32krn.exe

O23 - Service: StyleXPService - Unknown owner - D:\Program Files\TGTSoft\StyleXP\StyleXPService.exe

O23 - Service: TuneUp WinStyler Theme Service (TUWinStylerThemeSvc) - TuneUp Software GmbH - D:\Program Files\TuneUp Utilities 2006\WinStylerThemeSvc.exe

Spróbuj:

1. Start do awaryjnego.

2. Skasowanie na zero całej zawartości folderu C:\Windows\Minidump

3. Skasowanie całej zawartości C:\Documents and Settings\Twoje konto + Wszystkie inne konta\Ustawienia Lokalne\Temp. Szczególnie chodzi nam tu o pozbycie się zdradzieckiego folderu WER1.tmp.dir00

4. Start >>> Uruchom >>> cmd i wklep komendę chkdsk /r /f co poprosi o reset i wykona checkdiska na okoliczność errorów i ich korekcji.

5. Reset komputera ponownie do trybu awaryjnego i kompletna deinstalacja sterowników karty graficznej(na zero). Potem odpalasz kompa w trybie normalnym.

Następnie doładowaniem sterów od producenta grafy. Taki error bowiem to może być wynik zajawki ze sterami. Jakieś zamieszanie z wersjami, niekompatybilność, wygryzanie sie Microsoftu z producentem trzeciem … itd … itp…

Pomoglo ale musiałem przeskanować dodatkowo dysk f (fat32) .Ale na innym koncie dalej są problemy.Jeszcze nie instalowałem ati catalyst control center i chyba nie zainstaluje

szczegóły proszę :wink:

Dokładnie szczegóły to to że gdy odpalam kompa na innym koncie 4 razy pojawia sie komunikat “wyślij raport o błędach” daje szczegóły pliki i są te co poprzednio

Jak innym koncie? A ile ich masz?

mam 2 konta.Wiem czym to spowodowałem programem boot vis

nie na pewno nie

ja mam podobnie, a moze i to samo…zainastalowalem winde(xp) no a potem instalnalem najnowsze stery catalysta 6.2…no i co jakis czas komp nie zwiesza(gram sobie w Wolfa ET i zwiecha! !!

No sam odpowiadasz na swoje pytanie wina steró - zmień pokombinuj z róznymi :wink:

no ale wlasnie jak co z czym…nie mam juz pomyslow…jeszcze jeden fajny trick, wylacze kompa i zaraz chcem wlaczyc to sie nie wlacza nawet nie piknie tylko slychac ze dziala ale nic sie niedzieje, nawwet monitor nie zaskakuje

Z tym że monitor nie reaguje na włączenie a pracuje tylko dysk ale nie zarzuca systemu (widać to po diodzie), to raczej sprawka płyty głównej.

Mógł przepalić ci się jakiś bezpiecznik lub masz problem z zasilaczem , albo podłączona źle karta graficzna albo nawet stara bateria na płycie …

Zła elektryka wpływa bardzo na grafe i system. Stąd mogą dziać ci się te rzeczy. Niekoniecznie to jest wirus.

zaistalowalem starsze stery spolszczenie ccc do najnowszego…ale jakos ciagnie…“czas pokaze”;p

Złączono Posta : 19.02.2006 (Nie) 18:26

jaa juz nie wiem, dalej sie “rypie” moze to wina monitora…troche stary…jakis sampo alpha scan z 98…??

;(

Złączono Posta : 19.02.2006 (Nie) 18:59

aha…i wyskakuje szasami, ze akcelerator zostal zresetowany…zazwyczaj jest to jak gram sie sie wlasnie cos zrypie, wywala to windy i tai komunikat wlasnie

Odświeżę nieco temat.

Mam problem z zainstalowaniem Catalyst Control Centre ze sterowników popranych ze strony ati w wersji 6.8.

Problem zaczął się, gdy próbowałem zainstalować drivery i CCC. Drivery poszły, ale podczas instalacji CCC komp zwolnił, a następnie wyświetlił monit, że operacja się nie powiodła. Od tej pory za każdym razem, jeśli kliknę prawym klawiszem myszy na pulpicie odpala mi się próba zainstalowania CCC, oraz gdy próbuje utworzyć gdzieś nowy folder. Odinstalowanie całego ATI nie pomogło, próba usunięcia samego CCC zakończyła się “błędem krytycznym”, opróżnienie Tempów i folderu C:\Windows\Minidump oraz chkdsk nic nie dały. Gdy próbował ponownie zainstalować CCC to komp na chwilkę się zatrzymywał i nie można było nic zrobić, po “przeczyszczeniu” rejestru pojawia się tylko okienko “Installing CCC” i po sekundzie znika, dzięki temu da się “bezpiecznie” korzystać z kompa, ale to i tak nie “to, co tygryski lubią najbardziej”. Zainstalowanie Omeg nic nie wniosło. Ma ktoś jakieś pomysły? Chcę się tylko pozbyć tego CCC, mogę pracować na Omegach lub Control Panel’u.

Z góry dzięki

Złączono Posta : 27.08.2006 (Nie) 10:02

Problem rozwiązany. Pomógł WinSysClean 2005