ze strony dobreprogramy ściągnęłam program do aranżacji wnętrz Power-Net. Sam program nie działa, a wraz z nim ściągnęło się to całe searchgol.com, które pojawia się jako strona startowa na każdej karcie. Chciałam zrobić loga OTL, ale w trakcie skanowania program się zawiesza i nie można dokończyć procesu. Ktoś mógłby pomóc?
Proszę odinstalować poprzez panel sterowania aplikacje typu: bitguard, delta search i po usuwać ewentualne pozostałości z dysku. Problem powinien ustąpić. Jeśli się nie uda usunąć pozostałości normalnie to najlepiej uruchomić komputer w trybie awaryjnym. Poza tym najlepiej nie korzystać z downloaderów przy instalacji softu a pobierać z linków bezpośrednich.
Odinstalowałam Bitguard i DeltaSearch poprzez panel sterowania (nie wiem co to znaczy usunąć ewentualne pozostałości w każdym razie już ich nie ma na liście). Problem z searchgol faktycznie zniknął. Zrobiłam log OTL, ale chyba już nie jest potrzebny?
Będę pamiętać o linkach bezpośrednich. Bardzo dziękuję za pomoc
Aha, mam na pulpicie przezroczyste ikony plików, których nazwa rozpoczyna się falą, potem jest WRL i liczby lub $ i nazwa. Czy one zniknął po ponownym uruchomieniu komputera?