Problem z Service Pack 2


(Michciu20) #1

Witam Was Serdecznie

Mam problem z SP2.

Po instalacji SP2, gdy chce odpalic Mozille

to w ogole mi sie nie chca stronki ładować. Aktualizacje mam wyłaczone wiec nie jest tego przyczyna łacze mam 2mb.

Dlaczego tak jest ??

Slyszalem ze jest jakis program zeby cos tam zwiekszyc ale nie pamietam go :>

Pozdro i dzieki :slight_smile:


(Jacu2008) #2

Do głowy mi przychodzi

http://www.mozillapl.org/wiki/Standardo ... a:_Firefox


(Michciu20) #3

To nie ten - tamten byl inny - nadal czekam :>


(XMan) #4

Jeżeli miałeś SP1 to mogłeś odrazu zainstalować SP3 przez Update lub z pliku :

viewtopic.php?f=13&t=271094

Odinstaluj SP2 w trybie awaryjnym, przeczyść komputer CCleanerem :

viewtopic.php?f=16&t=254087

Zainstaluj SP3.


(Cosik Ktosik) #5

Jeżeli z innymi przeglądarkami jest podobnie, to najpierw w menu start->uruchom, wpisz cmd

W nowym oknie wpisz:

ipconfig /flushdns

A jak nic nie pomaga, zmień adresy DNS na te:

208.67.222.222

208.67.220.220

//EDIT

Łącze to możesz tylko spowolnić.


(system) #6

A w firewallu sprawdziłeś, czy FF ma dostęp do netu.


(Michciu20) #7

Hmm.. A nie znacie moze takiego programu do powiekszenia jakiegos tam przesylu ( nie pamietam dokladnie nazwy programu ) ?? :>

Tak ma - teraz jakos pisze, jak zainstaluje Sp2 to net nie chula, gg tez nie ;/


(XMan) #8

Takiego programu nie ma. A to co piszą to bzdety. Będziesz mieć szybszy internet jak więcej zapłacisz.

Odnośnie problemów po instalacji SP2 to było kilka tematów i lepiej odrazu zainstalować SP3 / trzeba mieć SP1 /.


(Chosen) #9

Po1 SP3 mozna przecież zainstalowac na SP2 bez wiekszego problemu...

po2 Net w ogóle nie chodzi czy tylko programy kóre maja je używać takie jak już wspomniałęś np. gg?

bo jeśli tak a programy właczaja Ci sie bez błędów itp to jest to wina firewalla...

albo tego windowsowego albo jakiegos innego kórego instalowałeś...


(XMan) #10

,,Po1 SP3 mozna przecież zainstalowac na SP2 bez wiekszego problemu".

Nie zrozumiałeś o co chodzi.

Chodzi o to że są problemy po instalacji SP2.

Napisałem p/w co i jak najlepiej zrobić, dodatkowo przeczytaj tematy to zrozumiesz.


(Chosen) #11

No tak moze i niektórzi maja problemy...to racja...

ale własnie sp2 uruchamia windowsowego firewalla bo na sp1 był domyślnie wyłaczony...

wiec niech najpierw kolega sprawdzi tego firewalla


(Kolmar) #12

Powiększyć to można sobie... piersi :slight_smile:

A tak na poważnie, nie ma czegoś takiego jak programowe zwiększanie downloadu/uploadu. Parametrów odgórnie zdefiniowanych, wyznaczających max możliwości Twego łącza nie przeskoczysz.

Programy tego typu pomagają w doborze najodpowiedniejszych dla danego łącza parametrów, co niesie za sobą, w jakimś tam stopniu lepsze wykorzystanie łącza.

Przykładowe programy: SG TCP Optimizer, TweakMASTER.

Należy używać ich z głową. Złe ustawienie parametrów może skutkować odcięciem dostępu do sieci. W ekstremalnych sytuacjach jedynie reset protokołu TCP/IP może pomóc w przywróceniu pierwotnej funkcjonalności.


(Asterisk) #13

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na

konkretny. Inaczej temat poleci do śmietnika.


(Michciu20) #14

Po zainstalowaniu SP2 net w ogole nie chula - inne programy tez nie.

Sproboje zainstalowac Sp3 moze to cos pomoze:>


(Asterisk) #15

Powtórny monit o zmianę tytułu na konkretny,

ponieważ aktualny niewiele ma z nim wspólnego.

Nie wiem czy to widać, ale na forum używamy polskiej pisowni.

Proszę więc edytować własnego posta i usunąć błędy


(Michciu20) #16

Wszytko działa - dziękuje wszystkim :>

Można zamknąć

Pozdro