Problem z services.exe; log


(Wtfstfunblolfu) #1

Witam. Otóż od wczoraj miałem problemy z kompem, po formacie nadal pozostał. Mianowicie jest kilka problemów: Przy starcie systemu wyskakują mi jakieś błędy o rundll32 i explorer.exe muszę włączać ręcznie (udało mi się temu zaradzić poprzez usunięcie niektorych rzeczy przez hijacka na awaryjnym), nie dziala mi dużo stron (microsoft, z antywirusami itp, czesto przekierowuje mnie jakies hotele); Mam 2 procesy services.exe (czasem zuzywaja sporo procka i ten chyba zly znajduje sie w jakiems folderze fonts ktorego nie widze =<); nie moge widziec ukrytych plikow i folderow.

Oto log z hijacka

http://wklej.org/id/250261/

Usunąłem te wszystkie services.exe co w fonts były przez hijacka w systemie awaryjnym, ale naprawilem tylko ten pierwszy problem...

Bardzo proszę o pomoc.


(Katalonczyk97) #2

po Twoim opisie Wynika iż masz Confickera

użyj narzędzia od AVG http://www.speedyshare.com/files/20038736/rmdndup.zip


(Wtfstfunblolfu) #3

Skanowanie tym narzędziem nic nie dało (w sensie ze nic nie znalazlo). Oto log, nie wiem czy sie do czego przyda

http://wklej.org/id/250288/


(Gutek) #4

Pokaż log z: OTL

Przestawiasz w nim Processes i Modules na All oraz wklejasz w dolne białe okienko Custom Scans/Fixes :

Klikasz Run Scan. - otl-gmer-rsit-dds-inne-instrukcje-t370405.html


(Leon$) #5

start >> uruchom >> cmd

sc stop fastnetsrv >> Enter

sc delete fastnetsrv >> Enter

usuń HijackThisem >> Fix checked

Pobierz OTListIt2: http://www.searchengines.pl/index.php?s ... =392369 przeskanuj daj log OTListIT.txt oraz Extras.txt.

:slight_smile:


(Wtfstfunblolfu) #6

http://wklej.org/id/250301/ OTL (chyba cos zle zrobilem, bo duzo tego wyszlo)

http://wklej.org/id/250302/ extras

A ten FastNetSrv usunąłem, te 3 pliki Hijackiem tez


(Leon$) #7

OTL w oknie Custom Scans-Fixes wklej następujący skrypt:

Kliknij w Run Fix. Zatwierdź restart komputera.

potem nowy scan i log txt

:slight_smile:


(Wtfstfunblolfu) #8

http://wklej.org/id/250341/ OTL.txt

http://wklej.org/id/250343/ Extras.txt

Nadal są 2 services.exe i nie moge na strone microsoft wejsc =/ A po restarcie komuptera mialem, ze operacja się udała

Edit.

O4 - HKLM..\Policies\Explorer\Run: [exec] C:\WINDOWS\fonts\services.exe wrocil =/


(Katalonczyk97) #9

daj jeszcze loga z usuwania.


(Wtfstfunblolfu) #10

http://wklej.org/id/250359/

Proszę


(Leon$) #11

Zastosuj Malwarebytes' Anti-Malware http://cybertrash.pl/Tata/MBAM/Malwarebytes_%20Anti-Malware.html pełny skan - jak coś znajdzie to usuń zaznaczone - pokaż log

Wyłącz I włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach.http://support.microsoft.com/kb/310405/pl

przeskanuj Dr.WEB CureIt! http://www.dobreprogramy.pl/DrWEB-CureI ... 12976.html

potem OTL w oknie Custom Scans-Fixes wklej następujący skrypt:

Kliknij w Run Fix. Zatwierdź restart komputera.

potem nowy scan OTL i log

:slight_smile:


(Wtfstfunblolfu) #12

Nie moge wejsc na strone microsoftu p:

Tak samo nie mogę pobrac tego Dr.WEBa, nie znajduje mi strony jak klikam pobierz.


(Leon$) #13

Mój komputer >> właściwości >> zakładka przywracanie systemu >> zaznacz wyłącz przywracanie na wszystkich dyskach >> zastosuj >> OK

jak zrobiłeś Malwarebytes' Anti-Malware

to następnie zrób OTL

:slight_smile:


(Wtfstfunblolfu) #14

http://wklej.org/id/250396/ log z OTL po restarcie

http://wklej.org/id/250398/ log z Malwarebytes' Anti-Malware

http://wklej.org/id/250401/ log z OTL

http://wklej.org/id/250400/ log z Extras

Nadal 2 services'y


(Fajrant16) #15

nie ładnie ;>


(Wtfstfunblolfu) #16

p: Badzcie milosierni i przebaczcie, na drugi raz takiego bledu nie zrobie, bo raczej wlasnie stad takie syfy sie biora.


(Leon$) #17

czy w Malwarebytes' Anti-Malware usunołeś zaznaczone?

po kliknięciu pobierz na górze strony jest

PPM na ten link >> zapisz jako tu wpisujesz dowolną nazwę z rozszerzeniem.com

:slight_smile:


(Wtfstfunblolfu) #18

Nie mozna zapisac pobranego pliku z powodu nieznanego blędu

Nalezy sprobowac ponownie.

I za chwile bład wczytywania strony.


(Katalonczyk97) #19

czyli na stronę wszedłeś?


(Wtfstfunblolfu) #20

Tak, strona mi dziala, tylko jak chce pobrac to mi wywala bład wczytywania strony. Tak samo jak na wszystkich stronach z antywirusami, microsofcie etc.

PS Leon$, wirusy usunąłem oczywiscie.