Problem z services.exe


(Matipocztasa) #1

Cześć mam taki problem :

Services.exe mi wogólę nie startuje wraz z systemem windows jest taki problem że niemoże go znaleś komp w c:/windows/servis.exe jest jeszcze cos takiego "upewnij się czy services.exe jest na dysku c:/ "

co mam zrobić ? jak wyszukuje to wlanczam go i działa ale czemu nie startuje razem z kompem??? przez to muli mi przy starcie kompa ;/ włancza sie dlugo pulpit i dlugo sie laduje jakieś 3 min ;/ :oops:

Tak dokladnie chodzi o to co mi wysoczyło to wszystko w notatniku co ze skanowania ???? trochę tego duzo

http://rapidshare.com/files/319812659/Extras.Txt.html to jedno

http://rapidshare.com/files/319812999/OTL.Txt.html to drugie

harz to -12345

http://wklej.to/RzvP

http://wklej.org/id/232958/ gmer <-----------


(deFco247) #2

Jak już to services.exe powinien być w C:\WINDOWS\system32 i powinien mieć rozmiar 106-108KB.

Jak jest w C:\WINDOWS - to jest to infekcja.

Przed uruchomieniem poniższych narzędzi odinstaluj wszelkie programy tworzące wirtualne napędy (Daemon Tools, Alcohol itp.) oraz usuń sterownik SPTD narzędziem SPTDInst z opcji Uninstall (jeśli będzie zszarzałe, to OK).

Pokaż logi:

:arrow: OTL

Przestawiasz w nim Processes, Modules i Services na All oraz wklejasz w dolne białe okienko Custom Scans/Fixes :

Klikasz Run Scan.

:arrow: System Repair Engineer

Smart Scan -> klikasz Scan.

Po skanie klikasz w okienku Save Reports i wklejasz zawartość powstałego logu.

:arrow: GMER

W GMER nic nie zmieniamy -> wciskamy Szukaj (skan potrwa kilkadziesiąt minut) -> po skanie Kopiuj.

(Na Windows Vista i 7 uruchamiamy programy z menu Uruchom jako Administrator... ).

Zawartość logów wklejasz na wklej.org lub wklej.to, a w poście dajesz link.


(Matipocztasa) #3

Logi wklejone linki są w 1 poscie


(deFco247) #4

Logi się wkleja w kolejnych postach, a nie wciska do pierwszego.

Ponadto logi wklejasz na wklej.org lub wklej.to.

Nikt nie będzie czekał po kilkadziesiąt minut na pobranie logów.