Poczekać, może to chwilowa awaria. Spróbuj ewentualnie ręcznie zaimportować listę kontaktów z pliku, jeśli jeszcze jej nie masz.
Niby nie zakłóciła, ale po odinstalowaniu AQQ2 ześwirowało mi AQQ , nie działało kilka funkcji i nie chciało się uruchamiać podczas startu systemu. Musiałem szukać ręcznie wszystkie pliki powiązane z AQQ i usunąć łącznie z czyszczeniem rejestru.
Ogólnie AQQ2 okazało się nie dorównywać do kostek stabilnemu AQQ.
VPN a co szkodzi na przeszkodzie używania obu wersji równocześnie ??
Co Ty tak odradzasz testowanie bety ?? Mimo braku “wielu funkcji” pracuję na niej od drugiej bety - wtedy, to fakt, była jazda niezła. Ostatnie bety są na tyle bezpieczne i funkcjonalne, że śmiało można ich używać, zwłaszcza przez tych co używają jabbera. Wolałbym, żeby oprócz dopracowania programu, został dopracowany serwer aqq.eu
a gdzie głosy tych którzy mówili zawsze coś w stylu: “gg to szajs, ciągle pada, tylko aqq jest najlepszym rozwiazaniem!” ? o co chodzi z tymi awariami, bo dziś mam okazję pogadać z przyjaciółką a ona ma tylko aqq, mówi że coś jej świruje, samo przejdzie?
Może sobie poszli… i dobrze.
A o co może chodzić z awariami na portalach, vortlach, serwerach etc. ??
Przyczyn może być dużo.
:roll:
Konkretne, nie ma co.
To ewentualnie tylko katar.
niekonkretne bo mi nie pisała co jej nie działa. tak po prostu spytałam… a jeśli aqq pada tak często jak gadu to po co wszyscy je zachwalają?
Co znaczy często ??
Ja od kilku lat używania aqq, pamiętam, nie wiem, ze 4 zawiechy naprawiane w krótkim czasie.
Po pierwsze to trzeba rozróżnić problemy z aplikacją od problemów z serwerami.
A czemu zachwalają aqq ?? Może dlatego, że jest to dobra aplikacja ?? Może dlatego, ze ma większe możliwości ?? Może dlatego, że działa bezawaryjnie (oczywiście problemy się zdarzają. Nikt nie jest w stanie przewidzieć wariacji sprzętowych i działań użytkownika)?? Może dlatego, że wszelkie zgłaszane błędy są w bardzo szybkim czasie eliminowane ?? Może dlatego, że…
Proponuję odpalić szukajkę i poszukać tematów dotyczących aplikacji GG i AQQ oraz zobaczyć jakiego typu są to problemy.
Z tego co się orientuję, to GG ma problem z Vistą. Nie spotkałem tego problemu odnośnie aplikacji AQQ, etc., etc. AQQ jest multikomunikatorem (obsługa wielu sieci), dodając do tego obsługę jabbera w wersji AQQ 2,x… to co potrafi obsłużyć GG ??
A gdzie napisałem, że nie można mieć obu wersji zainstalowanych jednocześnie?
Nie odradzam testowania bety, tylko piszę, że powinni używać jej tylko doświadczeni użytkownicy, którzy potem nie będą się żalić na forach, że nie działa im ta i ta funkcja, a AQQ 2.0 jest do niczego.
Podstawowe pytanie brzmi, czy “pada” serwer AQQ lub GG (czyli traci połączenie z siecią), czy sam komunikator się zawiesza?
Nigdzie, sens mojej wypowiedzi był prosty. Używać obu
Akurat, namówiłem przyjaciela do testowania tej aplikacji. Nie jest zaawansowanym użytkownikiem, mimo to chwali sobie program i instaluje każdą następną betę. Jak pisałem, pierwsze bety mogły przyprawić o lekki szok niedoświadczonych. Aktualnie taki szok występuje sporadycznie
E tam, może i sporadyczne głosy się pojawiają, nie przypominam sobie, żeby ktoś tak pisał. GG jest w wersji stabilnej i co… i tak wszyscy płaczą, że nie działa
Nawet jeśli, się taki pojawi i dodatkowo zostanie opisany ten błąd, to zawsze można go zaraportować na forum. Niedoświadczeni maja tę przewagę, że nie są obciążeni doświadczeniami wiec mogą wychwycić coś istotnego.
Racja. Odnośnie AQQ, to zdarza się to dość rzadko. Co do GG, zbyt często.
AQQ czasem ma problemu, ale chwilowe, a gg?? nie ma tygodnia, zeby nie bylo problemow…
_mona , daruj sobie takie uwagi na forum. Jeżeli masz jakiekolwiek pretensje do wypowiedzi innych userów, proszę zgłosić się do któregoś z moderatorów.