Witam mam problem z moją pocztą internetową Outlook Expres a mianowicie:
Kiedy zmieniam numer portu z 25 na 587 i klikam zastosuj a potem ok to jak wyjdę z programu i wejdę ponownie ustawienia się nie zapisują i musze wpisywać te dane od początku.Co zrobić aby ten port co wpiszę zapisał się na stałe?pozdrawiam i czekam na odpowiedź
– Dodane 25.12.2009 (Pt) 22:56 –
Czyli dodam że bez tej zmiany nie mogę wysyłać wiadomości wywala mi taki błąd
Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: ‘neostrada tp e-mail’, Serwer: ‘poczta.neostrada.pl’, Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10060, Numer błędu: 0x800CCC0E
tak tylko że ja odbierac wiadomości mogę tylko nie mogę wysyłać jeśli nie zmienie portu a jak zmienie port to się nie zapisuje i przy ponownym uruchomieniu poczty ustawienia się resetują co jest tego pzyczyną?
Aha a jak to zrobić bo nigfy tego nie robiłem prosiłbym o instrukcję chodzi mi o to szyfrowanie
– Dodane 26.12.2009 (So) 16:01 –
Jeśli to coś pomoże:zauwazyłem że nawet jak nie ma tożsamości to po pierwszym włączeniu Outlooka sam automatycznie zrobi tożsamość oraz konto poczty jak mogę to wyłączyć?
Przyjacielu ,załóż sobie konto na onet.poczta.pl , a dalej postępuj według instrukcji które znajdziesz na tej stronce: http://poczta.onet.pl/pomoc/13265,0,29, … pomoc.html. , lub http://poczta.onet.pl/autoryzacja/. Najprawdopodobniej masz problem z połączeniami szyfrowanymi do których potrzebny jest certyfikat .Korzystanie z połączenia szyfrowanego po SSL chroni dane personalne, oraz inne poufne informacje przekazywane za pośrednictwem serwera.Certyfikat SSL pobierany z serwera potwierdza tożsamość tego serwera w Internecie lub w sieci lokalnej i zabezpiecza przed podstawieniem fałszywego, zawiera również informacje o adresie internetowym oraz jego właściciela.
Certyfikat umożliwia bezpieczne połączenie z użyciem protokołu SSL między serwerem a programem użytkownika wykorzystując 128-bitową kryptografię.
Aby móc korzystać z szyfrowanego połączenia do serwera należy zainstalować certyfikat serwera SSL, a następnie włączyć obsługę szyfrowanego połączenia w programie pocztowym (lub innym czytniku).